Slider

Χριστουγεννιάτικο κέικ με γλάσο από ρόδι

Υλικά

200 γραμμάρια βούτυρο μαλακωμένο 

4 αυγά 

1 συσκευασία αλεύρι που φουσκώνει μόνο του

1 φακελάκι μπέικιν πάουντερ

400 γραμμάρια ζάχαρη

200 ml γάλα

3 βανίλιες

Για το γλάσο

1 ρόδι

ζάχαρη άχνη


Εκτέλεση

Σε ένα μπολ βάζετε το βούτυρο, τη ζάχαρη και τις βανίλιες και χτυπάτε με το μίξερ ή το σύρμα. Στη συνέχεια προσθέτετε τα αυγά και το γάλα χτυπάτε μέχρι να ομογενοποιηθεί το μίγμα. Προσθέτετε το αλεύρι και το μπέικιν πάουντερ και χτυπάτε μέχρι να απορροφηθεί το αλεύρι στο μίγμα. 

Σε ταψί περασμένο με λάδι ή βούτυρο ψήνετε στους 180 βαθμούς για 35 με 40 λεπτά.

Παίρνετε το ρόδι και το κόβετε με το μαχαίρι στη μέση, στίβετε το μισό ρόδι όπως ακριβώς και το πορτοκάλι για να πάρετε τον χυμό του. Σε ένα μπολ βάζετε τον χυμό ροδιού και προσθέτετε σιγά σιγά ζάχαρη άχνη και ανακατεύετε μέχρι να πήξει. Όσο περισσότερη ζάχαρη βάζετε τόσο πιο σφιχτό θα γίνεται το γλάσο σας. Αν θέλετε να το αραιώσετε προσθέστε λίγο χυμό ακόμα. 

Περιχύστε το κέικ σας με το γλάσο και αφήστε το να κρυώσει όσο περνά η ώρα τόσο πιο στέρεο θα γίνεται το γλάσο σας. 

ΔΕΣ ΚΑΙ ΚΑΝΕ LIKE ΣΤΗ ΣΕΛΙΔΑ ΜΑΣ ΣΤΟ FACEBOOK!
0

Δεν υπάρχουν σχόλια

Δημοσίευση σχολίου

Mega Menu

blogger
© all rights reserved
made with by templateszoo