Slider

ΛΑΧΜΑΤΖΟΥΝ


Υλικά

Ζύμη
Αλεύρι 200 γρ.
Νερό
Αλάτι
Λίγο λάδι 
1 αυγό
1 κουταλιά ξύδι

Γέμιση
700 γρ. ανάμεικτο κιμά (χοιρινό – μοσχαρίσιο)
1 φλιτζάνι μαϊντανό και δυόσμο ψιλοκομμένο
1 ξερό κρεμμύδι τριμμένο στον τρίφτη
1 καυτερή πιπεριά ψιλοκομμένη
Τσίλι
1 κουτάκι ντοματάκια
Αλάτι – Πιπέρι


Εκτέλεση

Ζύμη
Ενώνω τα υλικά της ζύμης και φτιάχνω μια ζύμη την οποία αφήνω να ξεκουραστεί για λίγο. 
Κατόπιν κάνω μπαλίτσες και ανοίγω στρογγυλές πιτούλες, σε ότι μέγεθος μου αρέσει. 

Τις στρώνω σε ταψί, φτιάχνω τη γέμιση και τη μοιράζω πάνω στις πίτες. 
Κατόπιν τις βάζω στο φούρνο να ψηθούν στους 170 βαθμούς για 15΄περίπου. 
Οι πίτες πρέπει να έχουν μέτριο πάχος.

Γέμιση

Ρίχνω λάδι σε ένα τηγάνι και τσιγαρίζω το κρεμμύδι, στη συνέχεια προσθέτω τον μαϊντανό, το δυόσμο, την πιπεριά, ρίχνω τον κιμά και αφήνω να τσιγαριστεί μαζί με τα υπόλοιπα υλικά. 

Στη συνέχεια προσθέτω την ντομάτα, λίγη ζάχαρη, αλάτι και πιπέρι. 

Μόλις αρχίζουν να τελειώνουν τα υγρά της ντομάτας κατεβάζω από τη φωτιά γιατί δε θέλω ο κιμάς να είναι τελείως στεγνός, όχι όμως και να έχει νερό, απλώς να είναι ζουμερός.
0

Δεν υπάρχουν σχόλια

Δημοσίευση σχολίου

Mega Menu

blogger
© all rights reserved
made with by templateszoo