Slider

Ουκρανία: Τέλος τα Χριστούγεννα με το παλιό ημερολόγιο μετά τη ρωσική εισβολή


Για αιώνες οι Ουκρανοί γιορτάζουν τα Χριστούγεννα στις 7 Ιανουαρίου, την ημερομηνία κατά την οποία γεννήθηκε ο Ιησούς, σύμφωνα με το Ιουλιανό ημερολόγιο. Μετά τη ρωσική εισβολή τον περασμένο Φεβρουάριο, ωστόσο, φαίνεται πως και αυτό θα αλλάξει καθώς η Ορθόδοξη Εκκλησία της Ουκρανίας επιτρέπει στις εκκλησίες της να γιορτάσουν για πρώτη φορά τα Χριστούγεννα στις 25 Δεκεμβρίου, σε μια μετακίνηση που απομακρύνει τη χώρα από τη Ρωσική επιρροή και τη φέρνει πιο κοντά στη Δύση.

Το θέμα του πότε θα γιορταστούν τα Χριστούγεννα ήταν μια μακροχρόνια συζήτηση στην Ουκρανία. Η εκκλησία γιορτάζει παραδοσιακά τα Χριστούγεννα στις 7 Ιανουαρίου, ταυτόχρονα με το πατριαρχείο της Μόσχας, που ευλόγησε τον πόλεμο του Πούτιν. Ο Πατριάρχης Κύριλλος, ο επικεφαλής της Ρωσικής Ορθόδοξης Εκκλησίας, είναι εξέχων υποστηρικτής του Πούτιν και έχει πει ότι οι Ρώσοι στρατιώτες που σκοτώνονται θα καθαριστούν από όλες τις αμαρτίες τους. Το 2017, η 25η Δεκεμβρίου έγινε επίσημη αργία στην Ουκρανία. Η Ορθόδοξη Εκκλησία της χώρας είχε προηγουμένως επιτρέψει να ειπωθούν προσευχές την συγκεκριμένη ημερομηνία.

Σε μια συνεδρίασή της η Σύνοδος της Μητρόπολης του Κιέβου ανακοίνωσε ότι οι ενορίες θα μπορούσαν να πραγματοποιήσουν πλήρη θρησκευτική λειτουργία στις 25, εάν το επιθυμούσαν. Η απόφαση επηρεάζει περίπου 7.000 εκκλησίες σε όλη τη χώρα.

ΔΕΣ ΚΑΙ ΚΑΝΕ LIKE ΣΤΗ ΣΕΛΙΔΑ ΜΑΣ ΣΤΟ FACEBOOK!

0

Δεν υπάρχουν σχόλια

Δημοσίευση σχολίου

Mega Menu

blogger
© all rights reserved
made with by templateszoo