Κάθε σχέση έχει τα πάνω της και τα κάτω της. Εντάσεις πάντα υπάρχουν και θα υπάρχουν. Μέσα στον γάμο χρειάζεται επικοινωνία και σωστό χειρισμό όταν υπάρχουν καταστάσεις κρίσης. Οι άσχημες συμπεριφορές δεν βγάζουν πουθενά αντίθετα μπορεί να οδηγήσουν και στο διαζύγιο. Αν θέλεις να βοηθήσεις την σχέση σου και να σώσεις τον γάμο σου πάρε μερικές ιδέες. Και να θυμάσαι η συμβίωση και η συνύπαρξη θέλουν επικοινωνία και προσπάθεια.
Τα λάθη που σκοτώνουν τον γάμο σου!
Έλλειψη επικοινωνίας
Η επικοινωνία είναι η βάση κάθε σχέσης. Χωρίς αυτήν δυστυχώς τα πράγματα είναι πολύ δύσκολα. Γιατί με την παραμικρή παρεξήγηση- έστω για κάτι ανούσιο- μπορεί να ξεκινήσει τρικούβερτος καυγάς.
Αυτό φθείρει ψυχολογικά και εσένα και τη σχέση σας. Μιλήστε, μοιραστείτε τις ανάγκες σας, τον τρόπο που λειτουργείτε και ακόμα και σε κάποιον καυγά προσπάθησε να τον ακούσεις, αντί να φωνάζεις.
Επικεντρώνεσαι μόνο στα αρνητικά
Θα υπάρχουν μέρες που θα σου πηγαίνουν όλα στραβά και δε θα σου αρέσει τίποτα. Εκείνες τις μέρες πρόσεχε μην βγάλεις όλη την ένταση και στον σύζυγο σου. Γιατί όπως θα σου φαίνονται όλα γύρω στραβά, έτσι θα σου φαίνεται και αυτός!
Ξαφνικά μέχρι και ο τρόπος που μασάει μπορεί να σε κάνει έξαλλη.
Θυμήσου ότι όλοι έχουμε αρνητικά και ότι ακόμη και στις καλές μας μέρες είναι μερικές συνήθειες που μπορεί να σε ενοχλούν λίγο. Τον αγαπάς και είσαι μαζί του όμως ακόμα και για αυτά. Μην το ξεχνάς!
Δεν ακούς τις ανάγκες τον συντρόφου σου
Όλοι έχουμε κάποιες “απαιτήσεις” από τον σύντροφο μας. Μπορεί αυτό να είναι μια καλημέρα κάθε πρωί ή ένα φιλί καθώς γυρνάει από τη δουλειά ή μπορεί να είναι λίγη περιπέτεια παραπάνω στο κρεβάτι. Δεν έχει σημασία ποια ή ποιες είναι.
Σημασία έχει να ενδιαφερθείς να μάθεις τις ανάγκες αυτές. Δες τι μπορείς να κάνεις για αυτές και αν υπάρχει κάτι το οποίο μπορεί να βελτιώσει την ποιότητα της σχέσης σας. Δώσε χρόνο σε αυτό και ακούστε ο ένας τις ανάγκες του άλλου.
Δεν δείχνεις ενδιαφέρον
Το συνηθέστερο πρόβλημα των σχέσεων είναι ότι μετά από ένα χρονικό διάστημα ή μετά τον γάμο θεωρεί ο ένας τον άλλο δεδομένο. Και κάπως έτσι, χάνεται αυτό το ενδιαφέρον που υπήρχε στις αρχές.
Αυτή η έγνοια και η θαλπωρή ανάμεσα στο ζευγάρι. Μόνο που αυτό γίνεται εμφανές και ξεκινάν οι πρώτες γκρίνιες. Μπορεί να μην το συνειδητοποιείς αλλά ουσιαστικά και οι 2 είστε υπεύθυνη για αυτή την κατάσταση.
Μην ξεχνάς να ρωτήσεις ένα “πως ήταν η μέρα σου;”, “χρειάζεσαι κάτι;”, “μπορώ να κάνω κάτι για σένα;”. Ακόμη και αυτά τα απλά μπορούν να κρατήσουν τη σχέση σας υγιή και σε ισορροπία.
Το παίρνεις πολύ προσωπικά
Υπάρχουν και στιγμές που απλά το να ξεκινήσεις έναν καυγά δεν έχει πραγματικά καμιά απολύτως αξία. Ναι, οκ μπορεί να ειπώθηκε κάτι δε σου άρεσε ή σε εκνεύρισε ή σε πλήγωσε. Μπορεί να το είπε γιατί γύρισε τσατισμένος από τη δουλειά ή πάνω στην ένταση. Δε λέω ότι είναι δικαιολογημένη η συμπεριφορά του και ότι θα έπρεπε να ξεσπάσει πάνω σου.
Το μόνο που λέω, είναι μάθε να επιλέγεις τις μάχες σου. Τι αξίζει πραγματικά και τι όχι.
Μην τα παίρνεις όλα προσωπικά.
Αντ’ αυτού, αφού ηρεμήσει και ηρεμήσεις, εξηγείσαι του ότι δεν σου άρεσε η συμπεριφορά του. Ήρεμα και πολιτισμένα, χωρίς εντάσεις.
ΔΕΣ ΚΑΙ ΚΑΝΕ LIKE ΣΤΗ ΣΕΛΙΔΑ ΜΑΣ ΣΤΟ FACEBOOK!
Δεν υπάρχουν σχόλια
Δημοσίευση σχολίου