Δείτε μια ωραία εκδοχή κροκέτας με τραχανά.
Υλικά
300 γρ. βρασμένο γλυκό ή ξινό τραχανά
100 γρ. φέτα τριμμένη
2 κρεμμυδάκια φρέσκα, ψιλοκομμένα
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1/2 ματσάκι άνηθο ψιλοκομμένο
1/2 ματσάκι δυόσμο ψιλοκομμένο
αλεύρι και ελαιόλαδο για το τηγάνισμα
αλάτι, πιπέρι
Διαδικασία
Βράζετε τον τραχανά με αλάτι μέχρι να μαλακώσει και να πιει τα υγρά του εντελώς. Τον αφήνετε να κρυώσει.
Σε ένα μεγάλο μπολ ανακατεύετε όλα τα υλικά και λίγο αλατοπίπερο μέχρι να πάρετε μια σφιχτή ζύμη. Αν η ζύμη δεν βγει αρκετά σφιχτή, προσθέτετε λίγη τριμμένη φρυγανιά. Αφήνετε μισή ώρα το μίγμα στο ψυγείο.
Πλάθετε τα κεφτεδάκια, τα αλευρώνετε και τα τηγανίζετε σε καυτό ελαιόλαδο ή φυτικό λάδι, μέχρι να ροδίσουν. Τα σερβίρετε με ένα ντιπ ντομάτας και μια πράσινη σαλάτα.
Tips
Το μυστικό σε αυτά τα κεφτεδάκια είναι να μην τσιγκουνευτείτε τα μυρωδικά.
ΔΕΣ ΚΑΙ ΚΑΝΕ LIKE ΣΤΗ ΣΕΛΙΔΑ ΜΑΣ ΣΤΟ FACEBOOK!
Υλικά
300 γρ. βρασμένο γλυκό ή ξινό τραχανά
100 γρ. φέτα τριμμένη
2 κρεμμυδάκια φρέσκα, ψιλοκομμένα
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1/2 ματσάκι άνηθο ψιλοκομμένο
1/2 ματσάκι δυόσμο ψιλοκομμένο
αλεύρι και ελαιόλαδο για το τηγάνισμα
αλάτι, πιπέρι
Διαδικασία
Βράζετε τον τραχανά με αλάτι μέχρι να μαλακώσει και να πιει τα υγρά του εντελώς. Τον αφήνετε να κρυώσει.
Σε ένα μεγάλο μπολ ανακατεύετε όλα τα υλικά και λίγο αλατοπίπερο μέχρι να πάρετε μια σφιχτή ζύμη. Αν η ζύμη δεν βγει αρκετά σφιχτή, προσθέτετε λίγη τριμμένη φρυγανιά. Αφήνετε μισή ώρα το μίγμα στο ψυγείο.
Πλάθετε τα κεφτεδάκια, τα αλευρώνετε και τα τηγανίζετε σε καυτό ελαιόλαδο ή φυτικό λάδι, μέχρι να ροδίσουν. Τα σερβίρετε με ένα ντιπ ντομάτας και μια πράσινη σαλάτα.
Tips
Το μυστικό σε αυτά τα κεφτεδάκια είναι να μην τσιγκουνευτείτε τα μυρωδικά.
ΔΕΣ ΚΑΙ ΚΑΝΕ LIKE ΣΤΗ ΣΕΛΙΔΑ ΜΑΣ ΣΤΟ FACEBOOK!
Δεν υπάρχουν σχόλια
Δημοσίευση σχολίου