Slider

ΣΕ ΠΟΙΑ ΗΛΙΚΙΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΕΥΤΥΧΙΣΜΕΝΟΙ.


Η έρευνα του Office of National Statistics στη Βρετανία κατέληξε στο συμπέρασμα ότι οι άνθρωποι ηλικίας 65 – 79 ετών σημείωσαν τα υψηλότερα ποσοστά ικανοποίησης και ευτυχίας και τα χαμηλότερα επίπεδα άγχους.

Οι ερευνητές εξέτασαν περισσότερους από 300.000 ενήλικες στη Βρετανία το διάστημα 2012 με 2015, ζητώντας τους να βαθμολογήσουν μέχρι το 10 πόσο ικανοποιημένοι είναι από τη ζωή τους και πόσο αγχωμένοι αισθάνονται.


Χαρακτηριστικό είναι ότι υψηλά ποσοστά ικανοποίησης παρουσιάζουν οι ηλικίες 16-19 ετών, αλλά στη συνέχεια ο δείκτης ικανοποίησης αρχίζει και φθίνει για να αυξηθεί πάλι μετά τα 65.


Από τα αποτελέσματα προέκυψε ότι αφενός πρέπει να περιμένουμε αρκετά χρόνια για να είμαστε ευτυχισμένοι – αν δεν είμαστε έφηβοι –  και αφετέρου ότι η κρίση της μέσης ηλικίας είναι υπαρκτή, μιας και τα μικρότερα ποσοστά ικανοποίησης παρατηρήθηκαν στις ηλικίες 45-59.


Άλλα συμπεράσματα της έρευνας είναι τα εξής:


Παρόλο που οι γυναίκες έχουν υψηλότερα επίπεδα άγχους σε σχέση με τους άντρες, εμφανίζουν υψηλότερα επίπεδα ικανοποίησης σε σχέση με αυτούς.


Υψηλότερα ποσοστά ευτυχίας κατέγραψαν οι παντρεμένοι, σε σχέση με όσους συζούν, είναι μόνοι ή χωρισμένοι.


Από τους εργαζόμενους πιο ευτυχισμένοι αποδείχθηκε ότι είναι όσοι δουλεύουν με καθεστώς ημιαπασχόλησης.


Μικρότερα ποσοστά ευτυχίας κατέγραψαν όσοι δεν πίστευαν σε κάποια θρησκεία.


Οι άνθρωποι από τις αραβικές χώρες παρουσίασαν μεγαλύτερα ποσοστά άγχους σε αντίθεση με τους Κινέζους που είχαν τα μικρότερα ποσοστά άγχους.

ΔΕΣ ΚΑΙ ΚΑΝΕ LIKE ΣΤΗ ΣΕΛΙΔΑ ΜΑΣ ΣΤΟ FACEBOOK!

Mega Menu

blogger
© all rights reserved
made with by templateszoo