Το παστίτσιο αποτελεί ένα αγαπημένο φαγητό στην ελληνική κουζίνα. Μια εύκολη, ελαφριά και διαφορετική παραλλαγή του είναι το παστίτσιο λαχανικών. Φτιάξτε το και εντυπωσιάστε τους φίλους και την οικογένειά σας.
Υλικά
1 πακέτο πένες ή μακαρόνια χοντρά για παστίτσιο
ελαιόλαδο
2 μεγάλα κρεμμύδια ψιλοκομμένα
1 πιπεριά πράσινη, σε κυβάκια
2 χρωματιστές πιπεριές, σε κυβάκια
2 καρότα ψιλοκομμένα
400γρ. ντομάτα τριμμένη
μαϊντανός ψιλοκομμένος
αλάτι
πιπέρι
*Για τη μπεσαμέλ μπορείτε να χρησιμοποιήσετε έτοιμη ή δείτε εδώ τη συνταγή για πεντανόστιμη μπεσαμέλ χωρίς αυγά.
Εκτέλεση
Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνετε το ελαιόλαδο και σοτάρετε το κρεμμύδι, προσθέτετε τις πιπεριές και το καρότο και τα αφήνετε στη φωτιά για περίπου 5 λεπτά. Αν θέλετε μπορείτε να τα σβήσετε με κρασί για περισσότερο άρωμα. Ρίχνετε την ντομάτα, αλατοπιπερώνετε και το ξαναβάζετε στη φωτιά για να δέσει η σάλτσα. Ολοκληρώνετε με τον μαϊντανό.
Αφού η σάλτσα είναι έτοιμη, σε μια άλλη κατσαρόλα βράζετε τα μακαρόνια, μόλις είναι έτοιμα, τα σουρώνετε και τα βάζετε στο ταψί. Από πάνω τα περιχύνετε με την σάλτσα και ολοκληρώνετε με την μπεσαμέλ. Μπορείτε να προσθέσετε πάνω από τη μπεσαμέλ και τριμμένο κεφαλοτύρι για περισσότερη γεύση. Ψήνετε στους 180 βαθμούς μέχρι να ροδίσει.
Καλή σας όρεξη!
Δεν υπάρχουν σχόλια
Δημοσίευση σχολίου