Αν σας έχει περισσέψει κρασί, φτιάξτε ένα υπέροχο σιρόπι με το οποίο θα δώσετε γεύση άρωμα και εμφάνιση σε παγωτά γιαούρτι φρούτα αλλά και κέικ.
Αυτό που πρέπει να γνωρίζουμε για να γίνει το σιρόπι τέλειο είναι η δοσολογία κρασί ζάχαρη Μετά όλα είναι απλά.
Η αναλογία είναι 3 μέρη κρασί και 1 ζάχαρη.Από εδώ και πέρα κανονίζετε εσείς ανάλογα την ποσότητα του κρασιού που έχετε.Πάμε να φτιάξουμε το σιρόπι μας
Θα χρειαστείτε
3 κούπες κόκκινο κρασί
1 κούπα ζάχαρη
1 ξυλάκι κανέλα
2 γαρίφαλα
1 βανίλια
Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε και άλλα μπαχαρικά για να αρωματίσετε το σιρόπι όπως αστεροειδή γλυκάνισο, πιπερόριζα ή ακόμα και μαύρο ολόκληρο πιπέρι.
Εκτέλεση
Σε μία κατσαρόλα βάζουμε το κρασί και την ζάχαρη.
Προσθέτουμε τα μπαχαρικά που θέλουμε για να αρωματίσουμε το σιρόπι.
Βράζουμε σε χαμηλή φωτιά για 25 περίπου λεπτά ή μέχρι να δέσει το σιρόπι, σημειώστε ότι όσο το σιρόπι είναι ζεστό φαίνεται πιο αραιό και όταν κρυώνει πήζει για αυτό μην παρακάνετε με το βράσιμο.
Όταν είναι έτοιμο το αφήνουμε να κρυώσει λίγο και το περνάτε στην φιάλη που θα το αποθηκεύσετε σουρώνοντας το πρώτα για να αφαιρέσετε όποια υπολείμματα των μπαχαρικών έχουν απομείνει σε αυτό.
Μπορείτε να το αποθηκεύσετε για μεγάλο χρονικό διάστημα και την κατάψυξή καθώς δεν παγώνει ή στην συντήρηση.
Δεν υπάρχουν σχόλια
Δημοσίευση σχολίου