Slider

Συμβούλιο Ασφαλείας Τουρκίας: Η Ελλάδα να τερματίσει τη στρατιωτικοποίηση νησιών του Αιγαίου


Το Συμβούλιο Ασφαλείας της Τουρκίας, η συνεδρίαση του οποίου ολοκληρώθηκε αργά το απόγευμα της Πέμπτης, ανέφερε πως «δόθηκε μήνυμα στην Ελλάδα να τερματίσει τις δραστηριότητές της που παραβιάζουν το διεθνές δίκαιο, και συγκεκριμένα τις δραστηριότητες που αφορούν στη στρατιωτικοποίηση νησιών του Αιγαίου». 

Συγκεκριμένα, η συνεδρίαση του Συμβουλίου Εθνικής Ασφάλειας της γείτονος χώρας, που συγκλήθηκε από τον πρόεδρο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, διήρκεσε τρεις ώρες και 10 λεπτά, με το επίκεντρο της συνάντησης να γίνεται ακόμα μία φορά η Ελλάδα, αλλά και η χερσαία επιχείρηση στη Συρία.

«Τονίστηκε ότι αναμένουμε από την Ελλάδα, που αδιαφορεί για τη συμβιβαστική και ειλικρινή προσέγγιση της Τουρκίας και τις προτάσεις διαλόγου με προσανατολισμό στη λύση, να τερματίσει τις δραστηριότητές της που παραβιάζουν το διεθνές δίκαιο και τις συνθήκες αναφορικά με τον εξοπλισμό των νησιών που διέπονται από μη στρατιωτικό καθεστώς», αναφέρεται στη γραπτή δήλωση μετά την ολοκλήρωση των συνομιλιών. «Παρουσιάστηκαν πληροφορίες στο ΔΣ για τις επιχειρήσεις που πραγματοποιήθηκαν με αποφασιστικότητα και επιτυχία τόσο στο εσωτερικό όσο και στο εξωτερικό και συζητήθηκαν πρόσθετα μέτρα», σημειώνεται επιπλέον, σύμφωνα με το πρακτορείο Anadolu.

«Εκφράσαμε την ικανοποίησή μας για την αποδοχή της ΤΔΒΚ ως παρατηρητή στον Οργανισμό Τουρκικών Κρατών και δηλώσαμε ότι αναμένουμε παρόμοια βήματα από άλλους διεθνείς οργανισμούς και χώρες», αναφέρεται επίσης.

ΔΕΣ ΚΑΙ ΚΑΝΕ LIKE ΣΤΗ ΣΕΛΙΔΑ ΜΑΣ ΣΤΟ FACEBOOK!

0

Δεν υπάρχουν σχόλια

Δημοσίευση σχολίου

Mega Menu

blogger
© all rights reserved
made with by templateszoo