Slider

4 στους 10 Έλληνες πιστεύουν στην μαγεία


Οι δεισιδαιμονίες φαίνεται πως καλά κρατούν, με τον αριθμό των ανθρώπων πιστεύουν σε κάποια μορφή μαγείας να αγγίζει το ένα να δισεκατομμύριο, σύμφωνα  με νέα μελέτη, που δημοσιεύεται στο περιοδικό «PLoS One».

Η πίστη σε μαγικές πρακτικές είναι διαδεδομένη παγκοσμίως, αλλά ο βαθμός διαφοροποιείται ανάλογα με τον τόπο γέννησης και το οικονομικό - μορφωτικό υπόβαθρο. 

Στην Ελλάδα αυτό το ποσοστό φαίνεται να είναι ελαφρώς αυξημένο, με 4 στους 10 να πιστεύουν στη μαγεία.  Πάντως, υπάρχουν μεγάλες διαφορές από χώρα σε χώρα. Για παράδειγμα, τα ποσοστά είναι χαμηλότερα σε όλες τις υπόλοιπες χώρες της Ευρώπης και ειδικά σε Κεντρική και Βόρεια Ευρώπη την ώρα μόνο το 9% των Σουηδών πιστεύουν στη μαγεία έναντι 90% των κατοίκων της Τυνησίας.

 

Η πίστη στις διάφορες μαγικές πρακτικές είναι απρόσμενα εξαπλωμένη παγκοσμίως, αν και με μεγάλες αποκλίσεις από χώρα σε χώρα, σύμφωνα με την επιστημονική έρευνα. Ενδεικτικά, πάνω από το 40% των ανθρώπων, δηλαδή τουλάχιστον οι τέσσερις στους δέκα, δηλώνουν πως πιστεύουν ότι «ορισμένοι άνθρωποι είναι ικανοί να ρίξουν κατάρες ή να κάνουν μαγικά που έχουν ως αποτέλεσμα να συμβούν άσχημα πράγματα σε κάποιον».

ΔΕΣ ΚΑΙ ΚΑΝΕ LIKE ΣΤΗ ΣΕΛΙΔΑ ΜΑΣ ΣΤΟ FACEBOOK!


0

Δεν υπάρχουν σχόλια

Δημοσίευση σχολίου

Mega Menu

blogger
© all rights reserved
made with by templateszoo