Slider

Ράλι στις τιμές του πετρελαίου μετά τις ανακοινώσεις των κυρώσεων της ΕΕ στην Ρωσία



Σε νέα κούρσα οι τιμές του πετρελαίου διεθνώς, μετά τις ανακοινώσεις της προέδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν περί πλήρους απεξάρτησης της Ευρωπαϊκής Ένωσης από το ρωσικό πετρέλαιο με το Brent και το WIT να σημειώνουν αύξηση 4%.

Συγκεκριμένα οι διεθνείς τιμές του πετρελαίου εκτοξεύτηκαν φτάνοντας τα 109 δολάρια το βαρέλι λίγο μετά τις 15.00 (ώρα Ελλάδος). Η τιμή για το Brent έφτασε στα 109,12 δολάρια το βαρέλι και για το αμερικανικό αργό WTI  αντίστοιχα στα 106,67. 

Την Τρίτη, 3 Μαΐου, το πετρέλαιο έκλεισε στα 105 δολάρια το βαρέλι ενώ, το πρωί της Τετάρτης, όταν άνοιξαν οι αγορές, κινούταν στα 106 δολάρια το βαρέλι ενώ, την ώρα που γίνονται οι ανακοινώσεις από την πρόεδρο της Κομισιόν, έφτασε στα 108.

Οι ρωσικές εξαγωγές πετρελαίου υπολογίζονται περίπου στα 720.000 βαρέλια ημερησίως, μέσω των αγωγών προς τα ευρωπαϊκά διυλιστήρια, ενώ, αν βάλουμε και τις εξαγωγές που γίνονται από τα λιμάνια της Ρωσίας στη Βαλτική, στη Μαύρη Θάλασσα, οι εξαγωγές του ρωσικού πετρελαίου αγγίζουν τα 1,57 εκατομμύρια βαρέλια ημερησίως.

ΔΕΣ ΚΑΙ ΚΑΝΕ LIKE ΣΤΗ ΣΕΛΙΔΑ ΜΑΣ ΣΤΟ FACEBOOK!

0

Δεν υπάρχουν σχόλια

Δημοσίευση σχολίου

Mega Menu

blogger
© all rights reserved
made with by templateszoo