Slider

slide 21 to 26 of 11

Αρνάκι ψητό με μέλι, πορτοκάλι και πατάτες στο φούρνο


Υλικά

1 ½ κιλά αρνίσιο μπούτι

4 σκελίδες σκόρδο, κομμένες σε λεπτά φετάκια

Αλάτι

Πιπέρι

Ρίγανη

Ξύσμα και χυμό από ένα πορτοκάλι

4 κ.σ. μέλι

2 κιλά πατάτες κομμένες κυδωνάτες

Μισό φλιτζάνι ελαιόλαδο


Εκτέλεση 

Σε ένα μπολάκι, ανακατεύουμε το αλάτι, το πιπέρι και τη ρίγανη.

Με ένα μαχαίρι ανοίγουμε τρύπες σε διάφορα σημεία του κρέατος και βάζουμε λίγο από το μείγμα του αλατοπίπερου κι ένα φετάκι σκόρδου.

Στη συνέχεια, περνάμε και όλο το κομμάτι κρέατος με αλάτι, πιπέρι και ρίγανη και το βάζουμε στο ταψί.

Σε μεγάλο μπολ, ανακατεύουμε και τις πατάτες με το αλάτι, πιπέρι και τη ρίγανη, τις περιχύνουμε με το λάδι και ανακατεύουμε καλά με τα χέρια μας.

Τις στρώνουμε στο ταψί, γύρω απ’ το κρέας.

Σκεπάζουμε το ταψί με λαδόκολλα και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180ο C, στις αντιστάσεις, αρχικά για 1 ώρα.

Κατόπιν, αφαιρούμε τη λαδόκολλα και ανεβάζουμε τη θερμοκρασία στους 220ο C όπου θα συνεχίσουμε το ψήσιμο για μισή ώρα ακόμα.

Τα τελευταία 10 λεπτά του ψησίματος και αφού ανακατέψουμε το μέλι με το ξύσμα και το χυμό λεμονιού, θα αλείψουμε με πινελάκι όλο το κρέας. 

ΔΕΣ ΚΑΙ ΚΑΝΕ LIKE ΣΤΗ ΣΕΛΙΔΑ ΜΑΣ ΣΤΟ FACEBOOK!

0

Δεν υπάρχουν σχόλια

Δημοσίευση σχολίου

Mega Menu

blogger