Slider

Ελληνοτουρκικά: Ο Εμίρης, ο Κακομοίρης και ο άνεμος που φέρνει τουρκικό ασκέρι.

Σάββατο, 1 Φεβρουαρίου 2020

Η τελευταία ημέρα του Ιανουαρίου επιφύλασσε ένα ακόμα επεισόδιο στο σίριαλ των τουρκικών παραβιάσεων, ίσως το πιο σημαντικό του τελευταίου διαστήματος.

Οι Τούρκοι και το Oruc Reis πέρασαν ανενόχλητοι στην ελληνική υφαλοκρηπίδα, έριξαν ηχοβολιστικά καλώδια, ίσως να ενεργοποίησαν και σόναρ ερευνών (η κυβέρνηση διαρρέει ότι δεν γνωρίζουμε αν το έκαναν ή όχι) και με συνοδεία 2 τουρκικών πολεμικών πλοίων αποχώρησε αργά και... «βασανιστικά» σε τουρκικά νερά, με την ελληνική φρεγάτα Νικηφόρος Φωκάς να τους παρακολουθεί από απόσταση, μεγάλη απόσταση.

Όλες οι αναλύσεις από το εξωτερικό λένε ότι η Τουρκία με το Oruc Reis μας ζύγισε και μας μέτρησε και δυστυχώς βρεθήκαμε ελλιπείς. 
Οι αναλύσεις στο εσωτερικό δεν νομίζω ότι έχουν και μεγάλη αξία μιας και μέχρι το μεσημέρι η κυβέρνηση δια των φερέφωνων της διέρρεε ότι το τουρκικό ερευνητικό το πήρε ο άνεμος και το έβαλε σε ελληνικά νερά. 
Αν 2 μποφόρ είναι ικανά να παρασύρουν τουρκικά πλοία στην ελληνική υφαλοκρηπίδα τότε όταν σηκωθεί αέρας 7 και 8 μποφόρ μπορεί να δούμε την τουρκική αρμάδα στο Σούνιο.

Επιστρέφοντας στις τουρκικές προθέσεις είναι ξεκάθαρο ότι οι Τούρκοι εφαρμόζουν στην πράξη την συμφωνία τους με την Λιβύη, ναι αυτή την συμφωνία που οι κυβερνώντες τόσο εύκολα απορρίπτουν ως αστεία γιατί δεν παράγει αποτελέσματα και αντιβαίνει το διεθνές δίκαιο. Στον αντίποδα εμείς ΔΕΝ έχουμε ορίσει ΑΟΖ με ΚΑΝΕΝΑΝ ούτε καν με την Κύπρο και για την τουρκική προκλητικότητα δεν μπορούμε καν να προβούμε σε διάβημα γιατί πολύ απλά ο χώρος που βρισκόταν ήταν ελληνικός μόνο στα λόγια και σε καμία διεθνή ή διακρατική συμφωνία.

Αυτό φάνηκε ξεκάθαρα στις επικοινωνίες του Νικηφόρος Φωκάς με το Oruc Reis, όπου εμείς τους λέγαμε ότι είναι σε ελληνική υφαλοκρηπίδα κι αυτοί απαντούσαν ότι βρίσκονται σε τουρκική ΑΟΖ, ενώ το επιστέγασμα ήταν ότι κάθε μισή ώρα το Νικηφόρος Φωκάς έστελνε ηχογραφημένο στο Oruc Reis μήνυμα να αποχωρήσει άμεσα από την περιοχή, ίσως η σκέψη να ήταν αν τους σπάσουμε τα νεύρα θα φύγουν αλλά μάλλον οι Τούρκοι μας είχαν στη σίγαση.

Η τουρκική προκλητικότητα ήρθε για να μείνει και κάθε φορά που η ελληνική ηγεσία θα φαίνεται ανίκανη ή απρόθυμη να διαχειριστεί την κατάσταση θα το εκμεταλλεύεται. 
Δυστυχώς τα ελληνοτουρκικά αντιμετωπίζονται ως αναταράξεις που μπορεί να ξεβολέψουν κάποιους από τις καρέκλες τους, αλλά δεν είναι κάτι που μπορείς να κρύψεις κάτω από το χαλί για πολύ όπως έγινε παλαιότερα με τα χρέη και τα ελλείμματα που κρύφτηκαν για δεκαετίες. 
Η Τουρκία θέλει κομμάτι από το Αιγαίο και το θέλει τώρα, ενώ η Ελλάδα θέλει επενδύσεις, κολέγια και γιορτές για τα 2.500 χρόνια από την Ναυμαχία της Σαλαμίνας και τα 200 χρόνια από την Επανάσταση του 1821... ο καθείς και η μοίρα του, ανάλογα με τις ικανότητές του.

ΔΕΣ ΚΑΙ ΚΑΝΕ LIKE ΣΤΗ ΣΕΛΙΔΑ ΜΑΣ ΣΤΟ FACEBOOK!

0

Δεν υπάρχουν σχόλια

Δημοσίευση σχολίου

Mega Menu

blogger
© all rights reserved
made with by templateszoo