Slider

ΓΙΑΤΙ ΑΣΠΡΙΖΕΙ Η ΣΟΚΟΛΑΤΑ?


Σας έχει τύχει ποτέ να έχει μείνει μία ανοιγμένη συσκευασία σοκολάτας στο ντουλάπι -ναι υπάρχουν κάποιοι που δεν την καταναλώνουν με τη μία- και όταν την αναζητήσετε μετά από λίγο καιρό να έχει ασπρίσει; Στα καλά νέα, ακόμα και με αυτή τη μορφή, δεν είναι για πέταμα.

Όπως αναφέρει το olivemagazine.gr, πρόκειται απλά για λεύκανση της λιπαρής ουσίας και έχει να κάνει αποκλειστικά με τον τρόπο με τον οποίο την έχετε αποθηκεύσει. Αν δηλαδή αποθηκεύετε τις αγαπημένες σας πλάκες σοκολάτας σε υπερβολικά κρύα ή υπερβολικά ζεστά μέρη, τα λιπαρά της σοκολάτας ανεβαίνουν στην επιφάνεια, γίνονται κρύσταλλοι και δημιουργούν κάτι σαν στρώμα λευκής πούδρας.

Βέβαια, πρέπει να ξέρετε ότι παρά την περίεργη όψη τους, οι σοκολάτες που έχουν εμφανίσει αυτό το φαινόμενο είναι ασφαλείς προς κατανάλωση. Για να το αποφύγετε ωστόσο, αυτό που πρέπει να κάνετε είναι να συντηρείτε τις σοκολάτες σε μέρη με θερμοκρασία μεταξύ 14 και 18 βαθμών Κελσίου.
ΔΕΣ ΚΑΙ ΚΑΝΕ LIKE ΣΤΗ ΣΕΛΙΔΑ ΜΑΣ ΣΤΟ FACEBOOK!
0

Δεν υπάρχουν σχόλια

Δημοσίευση σχολίου

Mega Menu

blogger
© all rights reserved
made with by templateszoo