Υλικά
35 γραμμάρια αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 κουταλάκι του γλυκού γλυκιά πάπρικα
600 γραμμάρια αρνί
4 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
6 κρεμμύδια χοντροκομμένα
3 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
1 κουταλιά της σούπας πελτές ντομάτας
2 κολοκύθια χοντροκομμένα
1 φρέσκια ντομάτα ψιλοκομμένη
400 ml νερό
αλάτι, πιπέρι
Εκτέλεση
Σε ένα μπολ ανακατέψτε το αλεύρι και την πάπρικα, σε αυτό μίγμα αλευρώστε το αρνί. Σε μια κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά προσθέστε το μισό ελαιόλαδο, μόλις το ελαιόλαδο κάψει προσθέστε το αρνί και αφήστε το για 3 με 4 λεπτά μέχρι να πάρει χρώμα, μόλις γίνει αυτό αποσύρετε το αρνί σε ένα πιάτο.
Σε καθαρή κατσαρόλα, σε μέτρια φωτιά, προσθέστε το υπόλοιπο ελαιόλαδο και σοτάρετε τα κρεμμύδια για πέντε περίπου λεπτά. Προσθέστε το σκόρδο και σοτάρετε για άλλο ένα λεπτό. Προσθέστε το νερό, τον πελτέ, ρίξτε το αρνί πάλι στην κατσαρόλα και αφήστε το να βράσει για 45 λεπτά σε χαμηλή φωτιά.
Στη συνέχεια προσθέστε το κολοκύθι και την φρέσκια ντομάτα και αφήστε το να βράσει μέχρι το αρνί να είναι έτοιμο. Αλατοπιπερώστε ανάλογα με το γούστο σας.
Tip: Αν θέλετε να δώσετε μια πιο έντονη γεύση στο κοκκινιστό σας μπορείτε να προσθέσετε θυμάρι και δεντρολίβανο.
Δεν υπάρχουν σχόλια
Δημοσίευση σχολίου