Υλικά
200 γραμμάρια αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
70 γραμμάρια ζάχαρη
80 ml γάλα
1 αυγό
3 βανίλιες
50 γραμμάρια βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
300 γραμμάρια ζάχαρη άχνη
60 ml ζεστό νερό
Εκτέλεση
Προθερμάνετε τον φούρνο στους 180 βαθμούς και λαδώστε ένα ταψί.
Σε ένα μεγάλο μπολ ρίξτε το αλεύρι και την ζάχαρη. Ανακατέψτε ξεχωριστά το γάλα, το αυγό και τη βανίλια. Κάντε ένα λάκκο στο αλεύρι και εκεί ρίξτε το μίγμα με το γάλα και το βούτυρο. Σιγά σιγά ανακατέψτε με το κουτάλι το μίγμα μέχρι να ομογενοποιηθεί.
Μόλις το μίγμα είναι έτοιμο, περάστε το σε ένα κορνέ ή μια σακούλα τροφίμων με κομμένη την μια άκρη. Φτιάξτε τα ντόνατς σας στο ταψί σε πάχος 1 εκατοστού περίπου και ψήστε τα για 15 περίπου λεπτά μέχρι να έχουν χρυσό χρώμα.
Μόλις βγουν από τον φούρνο αφήστε τα 10 λεπτά να κρυώσουν. Σε ένα μπολ ανακατέψτε την άχνη και το ζεστό νερό και σε αυτό το μίγμα βουτήξτε για λίγα δευτερόλεπτα τα ντόνατς ώστε να αποκτήσουν επικάλυψη.
Tip: Αν θέλετε να δώσετε παραπάνω γεύση μετά το γλασάρισμα μπορείτε να πασπαλίσετε τα ντόνατ με θρυμματισμένα αμύγδαλα και καρύδια.
ΔΕΣ ΚΑΙ ΚΑΝΕ LIKE ΣΤΗ ΣΕΛΙΔΑ ΜΑΣ ΣΤΟ FACEBOOK!
Δεν υπάρχουν σχόλια
Δημοσίευση σχολίου