Mε τη λέξη σοφρίτο οι Ισπανοί ονομάζουν την γνωστή σε εμάς σάλτσα ντομάτας.
Η διαφορά της σάλτσας σοφρίτο με την απλή σάλτσα ντομάτας είναι η ότι η σάλτσα σοφρίτο περιέχει σκόρδο και σύμφωνα με πρόσφατες μελέτες έχει καρδιοπροστατευτικές ιδιότητες.
Η συνταγή είναι εύκολη και είναι μια σάλτσα που συνοδεύει συνήθως ρύζι και αυγά, ενώ μπορεί να χρησιμοποιηθεί και ως βάση για πολλά άλλα φαγητά.
Υλικά
6 μέτριες ντομάτες ψιλοκομμένες
1 πράσινη πιπεριά κομμένη σε κύβους
2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
ελαιόλαδο
Εκτέλεση
Θερμαίνουμε ένα μεγάλο τηγάνι σε μέτρια φωτιά. Βάζουμε ελαιόλαδο μέχρι να καλύψει τον πάτο του τηγανιού. Σοτάρουμε το κρεμμύδι και στην συνέχεια προσθέτουμε την πιπεριά και τα αφήνουμε για 5 λεπτά να μαγειρευτούν.
Σε αυτό το χρονικό διάστημα ανακατεύουμε συχνά ώστε να μην μας καούν.
Προσθέτουμε το σκόρδο και το σοτάρουμε για 1 λεπτό, ρίχνουμε την ντομάτα, ανακατεύουμε καλά και το αφήνουμε να μαγειρευτεί για 10 με 15 λεπτά μέχρι να δέσει η σάλτσα.
Tip: Στην διάρκεια της συνταγής μπορεί να χρειαστεί να προσθέσετε λίγο ακόμα ελαιόλαδο, ενώ μπορείτε να βάλετε και πάπρικα για να δώσετε μια πικάντικη αίσθηση.
Δεν υπάρχουν σχόλια
Δημοσίευση σχολίου