Slider

ΖΥΜΑΡΟΠΙΤΕΣ ΜΕ ΦΕΤΑ


Μια πανεύκολη νοστιμιά που ξετρελαίνει μικρούς και μεγάλους.

Υλικά  

250 γραμμ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1/3 φλ. τσαγιού ελαιόλαδο
3/4 ποτηριού (περίπου) χλιαρό νερό
1 πρέζα αλάτι
1 φλ. τρίμματα μαλακής φέτας

Προετοιμασία
Σε μια λεκανίτσα βάζουμε το αλεύρι, το ελαιόλαδο, το αλάτι, και λίγο-λίγο προσθέτουμε το χλιαρό νερό, ζυμώνοντας μέχρι να έχουμε μια ζύμη απαλή που δεν θα κολλάει στα χέρια. 
Το νερό δεν το ρίχνουμε μονομιάς, γιατί ίσως δεν το πάρει όλο.

Χωρίζουμε τη ζύμη σε 10 μπαλάκια, μεγέθους όσο 1 καρύδι. Τα πλάθουμε στρογγυλά και με το δείκτη κάνουμε μια λακκούβα. 

Τα γεμίζουμε με λίγα τρίμματα φέτας και κλείνουμε σε μπαλίτσα να καλυφθεί το τυρί. 

Πατάμε το ζυμάρι με τις παλάμες μας να γίνει πλακέ. (Μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε και τον πλάστη για να τις κάνουμε σαν λεπτό φύλλο).

Ζεσταίνουμε καλά ένα αντικολλητικό τηγάνι και χωρίς λιπαρή ουσία ψήνουμε την κάθε ζυμαρόπιτα από 3΄-4΄ από κάθε πλευρά.


Διατηρούνται ωμές στην κατάψυξη και ψήνουμε κάθε φορά όσες θέλουμε. 

Επίσης ψήνονται και στην τοστιέρα.

ΔΕΣ ΚΑΙ ΚΑΝΕ LIKE ΣΤΗ ΣΕΛΙΔΑ ΜΑΣ ΣΤΟ FACEBOOK!
0

Δεν υπάρχουν σχόλια

Δημοσίευση σχολίου

Mega Menu

blogger
© all rights reserved
made with by templateszoo