Οι αλευρόπιτες γίνονται κατά κύριο λόγο στην Ήπειρο και συνήθως έχουν μέσα τα υλικά που υπάρχουν στο σπίτι τη δεδομένη στιγμή.
Φτιάχνονται όλες τις εποχές και αποτελούν έναν νοστιμότατο μεζέ ή ένα υπέροχο ορεκτικό.
Υλικά
200 γραμμάρια στραγγιστό γιαούρτι
2 αυγά
2 1/2 φλιτζάνια τσαγιού αλεύρι για όλες τις χρήσεις
3/4 φλιτζάνι τσαγιού ελαιόλαδο
1 κουταλάκι γλυκού πελτέ τομάτας
3 πιπεριές Φλωρίνης περασμένες στο multi
1/2 φλιτζάνι τσαγιού ελιές χωρίς κουκούτσι κομμένες
400 γραμμάρια φέτα τριμμένη
αλάτι
πιπέρι
ρίγανη
νερό
Εκτέλεση
Ανακατεύουμε όλα τα υλικά μας μέσα σε ένα μεγάλο μπολ κι ανακατεύουμε καλά με ένα πιρούνι.
Ρίχνουμε όσο νερό πάρει μέχρι να έχουμε ένα μέτριο χυλό όχι πολύ αραιό.
Αδειάζουμε το μείγμα σε ένα, καλά λαδωμένο, αντικολλητικό ταψί και ψήνουμε σε προθερμασμένο στους 180ο φούρνο για 45’.
Η αλευρόπιτα πρέπει να είναι αρκετά λεπτή για να γίνει τραγανή οπότε όταν μπει στο ταψί, το ύψος της δεν θα πρέπει να ξεπερνά το 1-1,5 εκατοστό.
Κόβουμε σε κομμάτια ή σε μπουκιές και σερβίρουμε.
Δεν υπάρχουν σχόλια
Δημοσίευση σχολίου