Υλικά
- 2 μεγάλες σφιχτές ώριμες ντομάτες
- 4 μέτρια καρότα
- 2 κόκκινες πιπεριές
- 1 μέτριο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- 150 γρ. γιαούρτι στραγγιστό
- Αλάτι
Εκτέλεση
Καθαρίζουμε τα καρότα και τα κόβουμε σε κομμάτια. Καθαρίζουμε και χοντροκόβουμε και τις πιπεριές. Βάζουμε τις ντομάτες σε καυτό νερό και βγάζουμε τη φλούδα τους, τις κόβουμε και αφαιρούμε και τα σπόρια.
Βάζουμε τα λαχανικά σε κατσαρόλα με το τριμμένο κρεμμύδι και 1 λίτρο νερό. Προσθέτουμε και το αλάτι και αφήνουμε να βράσουν καλά σε μέτρια φωτιά. Αφήνουμε να κρυώσει και τα χτυπάμε στο μπλέντερ να γίνει βελούδινο μίγμα. Το ξαναβάζουμε στην κατσαρόλα να πάρει μία βράση.
Το σερβίρουμε ζεστό βάζοντας στη μέση του πιάτου μία κουταλιά γιαούρτι.
Δεν υπάρχουν σχόλια
Δημοσίευση σχολίου