Ο σιμιγδαλένιος χαλβάς αποτελεί παραδοσιακό ελληνικό γλυκό που εκτός από πεντανόστιμο είναι και πολύ υγιεινό.
Τα συστατικά του όπως το ταχίνι, το μέλι και οι ξηροί καρποί, τον καθιστούν σημαντική πηγή βιταμινών και μετάλλων.
Το ταχίνι αποτελεί πηγή πρωτεϊνών, πολυακόρεστων λιπαρών οξέων και φυτικών ινών. Ακόμα το ταχίνι έχει η αντιμικροβιακή δράση, ενισχύει του καρδιαγγειακό σύστημα, βοηθά στην αντιμετώπιση συμπτωμάτων της οστεοαρθρίτιδας και βελτιώνει την προστασία της επιδερμίδας.
Παρόλα τα εκπληκτικά χαρακτηριστικά του, δεν πρέπει να ξεχνάμε πως ο χαλβάς έχει υψηλή θερμιδική αξία επομένως η κατανάλωσή του πρέπει να γίνεται με μέτρο. 50 γραμμάρια χαλβά είναι αρκετά και για να ικανοποιήσουν την ανάγκη μας για γλυκό αλλά και να μας δώσουν όλα τα ευεργετικά στοιχεία του χωρίς να μας επιβαρύνουν με περιττές θερμίδες.
Δεν υπάρχουν σχόλια
Δημοσίευση σχολίου