Για να φτιάξω το γλυκό του κουταλιού βάζω 1½ κιλό ελιές σε ένα μπολ με πολύ νερό για να ξεπικρίσουν και αλλάζω το νερό καθημερινά για 5-6 μέρες.
Δοκιμάζω αν έχουν ξεπικρίσει τελείως.
Βγάζω τα κουκούτσια από τις ελιές και τις ζυγίζω. Θα χρειαστώ 1 κιλό ελιές, χωρίς κουκούτσι.
Τις βάζω σε μια κατσαρόλα με 400 γρ. ζάχαρη και 1 λίτρο νερό και τις βράζω για 20 λεπτά σε δυνατή φωτιά.
Κατεβάζω από τη φωτιά και τις αφήνω στην άκρη για ένα βράδυ.
Την επομένη προσθέτω 200 γρ. ζάχαρη και τις βράζω για ακόμη 20 λεπτά, ώσπου να δέσει το σιρόπι τους.
Προαιρετικά προσθέτω 20 κόκκους μπαχαριού και 1 ξυλάκι κανέλας να βράσουν μαζί
Όταν κρυώσει το γλυκό το βάζω με βάζάκια.
Οι ελιές που χρησιμοποιώ είναι Καλαμών ή μεγάλες Πράσινες
Δεν υπάρχουν σχόλια
Δημοσίευση σχολίου