Slider

ΤΙ ΦΤΑΙΕΙ ΚΑΙ ΣΑΣ ΠΕΦΤΟΥΝ ΤΑ ΜΑΛΛΙΑ ?


Αν η τρίχα στα μαλλιά σας φαίνεται αποδυναμωμένη και πιστεύετε ότι πάσχετε από τριχόπτωση, δείτε ποιοι είναι οι βασικοί ένοχοι. 
Αν ωστόσο το πρόβλημα είναι έντονο μια καλή λύση θα ήταν να επισκεφθείτε τον γιατρό.

Έλλειψη βιταμινών και λιπαρών οξέων. Η φτωχή διατροφή είναι μια από τις αιτίες της τριχόπτωσης. Συγκεκριμένα οι τροφές που είναι πλούσιες σε λιπαρά οξέα Ω3 και Ω6, ιχνοστοιχεία (μαγνήσιο, σίδηρος, χαλκός, ψευδάργυρος), βιοτίνη, πρωτεΐνες και αμινοξέα (L-προλίνη, L-λυσίνη) και βιταμίνες παίζουν σημαντικό ρόλο στην υγεία και τη δύναμη των μαλλιών αλλά και των νυχιών. 
Αν σας λείπουν τα παραπάνω, φροντίστε να εμπλουτίσετε τη διατροφή μας με αυγά, ψάρια, κρέας, σόγια, κοτόπουλο, γαλακτοκομικά, όσπρια, μπανάνα, βρόμη, συκώτι και φιστίκια.

Ορμονικές διαταραχές. Διάφορες ορμονικές διαταραχές που μπορεί να οφείλονται στην περίοδο μετά τον τοκετό, στον θηλασμό, στην εμμηνόπαυση, στη λήψη αντισυλληπτικών χαπιών, στις πολυκυστικές ωοθήκες, πιθανόν να ευθύνονται για την τριχόπτωση.


Έλλειψη σιδήρου. Η ελλιπής απορρόφηση σιδήρου είναι μια από τις αιτίες τριχόπτωσης.


Στρες. Όταν έχουμε στρες, παράγεται υπερβολική ποσότητα κορτιζόλης, μιας ορμόνης που εξασθενεί την άμυνα του οργανισμού και αποδυναμώνει την τρίχα.


Παθολογικά αίτια. Υπάρχουν περιπτώσεις που η ανδρογενής αλωπεκία, που ευθύνεται για την ανδρική τριχόπτωση, μπορεί να εμφανιστεί και στις γυναίκες με κληρονομικό ιστορικό.  

ΔΕΣ ΚΑΙ ΚΑΝΕ LIKE ΣΤΗ ΣΕΛΙΔΑ ΜΑΣ ΣΤΟ FACEBOOK!

Mega Menu

blogger
© all rights reserved
made with by templateszoo