Slider

ΤΣΑΪ : ΞΥΠΝΑΕΙ ΤΟΝ ΕΓΚΕΦΑΛΟ !!!


Το τσάι δεν συμβάλλει μόνο στη διατήρηση ή ανάκτηση της ψυχικής μας ηρεμίας ή στη βελτίωση της σιλουέτας μας, αλλά και στην καλύτερη απόδοση του εγκεφάλου μας.

Ερευνητές του Πανεπιστημίου του Νιούκασλ διαπίστωσαν ότι η νευρολογική δραστηριότητα του εγκεφάλου αυξανόταν αξιοσημείωτα περίπου μισή ώρα μετά την κατανάλωση πράσινου ή μαύρου τσαγιού, συμπεριλαμβανομένων και των διαδικασιών της μνήμης και της λήψης αποφάσεων.

Την επίδραση αυτή απέδωσαν στα αντιοξειδωτικά (φλαβονοειδή), που περιέχονται στο τσάι, τα οποία, όπως είναι ήδη γνωστό, συμβάλλουν στον έλεγχο των φλεγμονών, βελτιώνουν τη λειτουργία των αιμοφόρων αγγείων και περιορίζουν το μπλοκάρισμα των αρτηριών.

Οι βρετανοί ερευνητές εξέτασαν εγκεφαλογραφήματα οκτώ εθελοντών για να διαπιστώσουν την επίδραση του τσαγιού (μαύρου ή πράσινου) σε διάφορες νευρολογικές λειτουργίες. Τα ηλεκτρόδια που τοποθέτησαν στο κεφάλι τους εντόπισαν τρεις τύπους εγκεφαλικών κυμάτων (άλφα, βήτα και θήτα), οι οποίοι αυξήθηκαν μέσα σε μία ώρα από την κατανάλωση του τσαγιού. Ιδιαίτερα σημαντική αύξηση σημειώθηκε στα κύματα θήτα, μισή και μία ώρα μετά την κατανάλωση του ροφήματος.

Σημειώνεται, ότι προηγούμενες επιστημονικές μελέτες έχουν δείξει ότι η κατανάλωση τριών φλιτζανιών τσαγιού την ημέρα συμβάλλει στη μείωση του κινδύνου εμφράγματος, στην πρόληψη από τον διαβήτη τύπου ΙΙ και στην επιβράδυνση της εξέλιξης της νόσου, εφόσον έχει εκδηλωθεί.
ΔΕΣ ΚΑΙ ΚΑΝΕ LIKE ΣΤΗ ΣΕΛΙΔΑ ΜΑΣ ΣΤΟ FACEBOOK!

Mega Menu

blogger
© all rights reserved
made with by templateszoo