Πάμε να φτιάξουμε πεντανόστιμα φασόλια γίγαντες στο φούρνο. Ένα εξαίσιο φαγάκι υγιεινό νόστιμο και θρεπτικό.
Υλικά
Μισό κιλό φασόλια γίγαντες
6 φρέσκες ντομάτες για σάλτσα
Λίγο χυμό ντομάτας ή 1 κουταλιά της σούπας πελτέ
2 πιπεριές
2 καρότα
4 μεγάλα κρεμμύδια
6 σπυριά μπαχάρι ολόκληρο
1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
½ κουταλάκι του γλυκού πιπέρι
1 ποτήρι του νερού ελαιόλαδο
Λίγο νεράκι
Ελάχιστο σέλινο
Εκτέλεση:
Καθαρίζουμε και πλένουμε τα φασόλια και τα βάζουμε σε λεκάνη με νερό την προηγούμενη νύχτα «να φουσκώσουν»
Την ημέρα που θα τα μαγειρέψουμε, πρώτα τα ξεζουμίζουμε.
Σε κατσαρόλα με μπόλικο νερό που βράζει, ρίχνουμε τα φασόλια και μετά από 5 λεπτά τα σουρώνουμε και πετάμε το νερό.
Σε καθαρό νερό βράζουμε περίπου 1 ώρα
Σε ταψί μεσαίου μεγέθους, βάζουμε λίγο λάδι στον πάτο να τον καλύψει
Κόβουμε τα καθαρισμένα και πλυμένα κρεμμύδια σε λεπτές ροδέλες, καλύπτουμε όλο τον πάτο του ταψιού.
Πασπαλίζουμε λίγο αλάτι και λίγο πιπέρι.
Κόβουμε ροδέλες τις πιπεριές και τα καρότα. Βάζουμε τα καρότα και μερικές πιπεριές ακριβώς πάνω από τα κρεμμύδια.
Ρίχνουμε με σουρωτή κουτάλα τα βρασμένα φασόλια, και ανάμεσά τους φροντίζουμε να βάλουμε τα μπαχάρια και το σέλινο.
Από πάνω τους στρώνουμε τις ροδέλες πιπεριάς που μας έχουν περισσέψει από πριν.
Τρίβουμε τις ντομάτες στον τρίφτη και σε μπολ ανακατεύουμε το χυμό τους, με τον έτοιμο χυμό ντομάτας ή τον πελτέ, το αλάτι, το πιπέρι και το λάδι μας.
Με την σάλτσα αυτή περιχύνουμε παντού το ταψί μας.
Προσθέτουμε λίγο νεράκι χλιαρό. Να σκεπάζει καλά τα υλικά μας.
Ψήνουμε στους 180°. Θα απαιτηθεί μία ώρα και πλέον. Εξαρτάται από την ποιότητα των «γιγάντων».
Παρακολουθούμε όμως να μην μας στεγνώσει το φαγητό.
Αν χρειαστεί προσθέτουμε χλιαρό νερό.
Mega Menu