Το τυπικό ελληνικό τραπέζι δεν περιέχει γλυκοπατάτες και αυτό είναι μεγάλο μείον στη διατροφή μας, επειδή οι γλυκοπατάτες είναι μία από τις πιο πολύτιμες και σε προσιτή τιμή τροφές που μπορεί να βρει κανείς.
Οι γλυκοπατάτες έχουν υψηλή περιεκτικότητα σε κάλιο, βιταμίνη Α, βιταμίνη C και βιταμίνη Β6.
Επίσης, είναι μια εξαιρετική επιλογή για διατροφή χωρίς γλουτένη για όσους θέλουν να αντικαταστήσουν τους υδατάνθρακες στη διατροφή τους.
Τα οφέλη της γλυκοπατάτας στην υγεία
Σύμφωνα με πολλές ιατρικές μελέτες οι γλυκοπατάτες συμβάλλουν:
-Στη μείωση του σωματικού βάρους
-Σε ένα πιο υγιές δέρμα
-Στην αντικαρκινική προστασία του οργανισμού
-Στη μείωση της χοληστερόλης
-Στην καλύτερη υγεία του προστάτη
Έρευνα που δημοσιεύθηκε στην επιστημονική επιθεώρηση Carcinogenesis το 2013, έδειξε ότι οι πολυφαινόλες που περιέχουν οι γλυκοπατάτες καταπολεμούν τον καρκίνο του προστάτη, μειώνοντας την ανάπτυξη των καρκινικών κυττάρων σε ποντίκια ακόμα και κατά 75%.
Αντίστοιχα θεαματικά αποτελέσματα έδειξε έρευνα σε ποντίκια που είχαν μολυνθεί με τον ανθρώπινο καρκίνο του παχέος εντέρου.
Οι καρκινικοί όγκοι μειώθηκαν κατά 57% σε μέγεθος και κατά 25% σε βάρος σε εκείνα τα ποντίκια που λάμβαναν ορό με πολυφαινόλες από γλυκοπατάτες.
Mega Menu