Slider

ΚΑΡΥ: ΤΟ ΜΠΑΧΑΡΙΚΟ ΠΟΥ ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΕΙ ΤΟΝ ΕΓΚΕΦΑΛΟ ΜΑΣ



Οι άνθρωποι που τρώνε άφθονο κάρυ προστατεύουν τον εγκέφαλό τους από άνοια,εγκεφαλικό και άλλα νευροεκφυλιστικά νοσήματα  όπως αναφέρουν επιστήμονες από τη Γερμανία.

Σε πειράματα με ποντίκια ανακάλυψαν ότι μία ουσία που περιέχει η κουρκουμίνη το κύριο συστατικό του κάρι επιδιορθώνει τις βλάβες που προκαλούν αυτά τα νοσήματα στα κύτταρα του εγκεφάλου.

Η ουσία λέγεται αρωματική τουρμερόνη και, όπως διαπιστώθηκε, προάγει τον πολλαπλασιασμό βλαστοκυττάρων στον εγκέφαλο και την διαφοροποίησή (μετατροπή) τους σε νευρώνες.Η διαδικασία αυτή είναι απαραίτητη για την επιδιόρθωση των βλαβών στον εγκέφαλο.

«Αν και αρκετές ουσίες έχει διαπιστωθεί ότι διεγείρουν τον πολλαπλασιασμό των εγκεφαλικών βλαστοκυττάρων, λιγοστές προάγουν και την διαφοροποίησή τους σε νευρώνες, η οποία αποτελεί σημαντικό στόχο της αναγεννητικής ιατρικής», δήλωσε η επικεφαλής ερευνήτρια δρ Αντέλ Ρέγκερ, από το Ινστιτούτο Νευροεπιστήμης & Ιατρικής του Γιούλχ, στη Γερμανία.«Τα ευρήματά μας για την αρωματική τουρμερόνη μάς φέρνουν ένα βήμα πιο κοντά προς αυτόν τον στόχο».

Η δρ Ρέγκερ και οι συνεργάτες της, που δημοσιεύουν την μελέτη τους στην επιθεώρηση «Stem Cell Research & Therapy», εξέτασαν τις επιδράσεις της αρωματικής τουρμερόνης στα νευρικά βλαστοκύτταρα(NSCs) που υπάρχουν στον ενήλικο εγκέφαλο.

Η αρωματική τουρμερόνη είναι το ένα από τα δύο βασικά βιοενεργά συστατικά του κάρι.Το δεύτερο είναι η κουρκουμίνη που έχει ισχυρές αντιφλεγμονώδεις και αντικαρκινικές ιδιότητες.

Mega Menu

blogger
© all rights reserved
made with by templateszoo