Για την κρέμα
600 γραμμ. γάλα.
400 γραμμ. κρέμα γάλακτος.
200 γραμμ. ζάχαρη.
2 τμχ. βανίλια φυσική.
4 αυγά.
2 κρόκους αυγών.
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Για την καραμέλα
Τοποθετούμε μια μικρή ποσότητα ζάχαρης σε προθερμασμένο τηγάνι σε μέτρια φωτιά και την αφήνουμε να λιώσει. Προσθέτουμε σταδιακά την υπόλοιπη ζάχαρη σε μικρές ποσότητες, περιμένοντας πρώτα να λιώσει η προηγούμενη δόση προτού προσθέσουμε την επόμενη. Συνεχίζουμε το μαγείρεμα μέχρι να πάρει η ζάχαρη έντονο σκούρο χρώμα καραμέλας. Μοιράζουμε προσεκτικά την καραμέλα στα μπολάκια.
Για την κρέμα
Ανοίγουμε στη μέση κατά μήκος τη βανίλια με ένα μαχαίρι, με την άκρη του ξύνουμε τους αρωματικούς σπόρους και τα βάζουμε όλα μαζί σε μια κατσαρόλα με το γάλα, την κρέμα γάλακτος και τη μισή ζάχαρη. Ζεσταίνουμε και αποσύρουμε από τη φωτιά.
Χτυπάμε τα αυγά και τους κρόκους με την υπόλοιπη ζάχαρη. Αφαιρούμε τα κλωνάρια της βανίλιας από το μείγμα της κρέμας και το ρίχνουμε σιγά σιγά και προσεκτικά στα αυγά, ανακατεύοντας διαρκώς με σύρμα, ώστε να μη μαγειρευτούν. Σουρώνουμε και μοιράζουμε την κρέμα στα μπολάκια, πάνω από το σιρόπι της καραμέλας.
Mega Menu