Slider

Μπρόκολο με λαζάνια σουφλέ


Συστατικά
300 γρ. μπρόκολο (μόνο τις φουντίτσες)
8-10 φύλλα λαζάνια
2 αυγά
3-4 φέτες ψιλοκομμένες μπέικον
100 γραμ. τυρί Gouda (τριμμένο)
100 γραμ. τυρί Emental (τριμμένο)
Αλάτι –Πιπέρι φρεσκοτριμμένο
Μοσχοκάρυδο
50 γρ. βούτυρο
50 γρ. παρμεζάνα τριμμένη
3 κουτ. σούπας κοφτές αλεύρι

300 ml ζεστό γάλα


Οδηγίες

Βουτυρώνουμε ένα σκεύος για σουφλέ (ή πυρέξ). Βράζουμε για 5’λεπτά σε αλατισμένο νερό τα λαζάνια . Ζεματάμε σε αλατισμένο νερό που βράζει το μπρόκολο (τις φουντίτσες) για 2 λεπτά. Το σουρώνουμε και το κρυώνουμε κάτω από κρύο νερό.

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200 C.

Βουτυρώνουμε το πυρέξ και πασπαλίζουμε με λίγη παρμεζάνα να πάει παντού. 

Ζεσταίνουμε το βούτυρο σε μία κατσαρόλα και ρίχνουμε το αλεύρι σιγά - σιγά ανακατεύοντας συνεχώς, για να μην μας καεί το αλεύρι, συνεχίζοντας το ανακάτεμα  ρίχνουμε το γάλα ζεστό και τα αφήνουμε πάνω στη φωτιά μέχρι να πήξει η κρέμα (περίπου 3 λεπτά)

Κατεβάζουμε τη κατσαρόλα απο τη φωτιά και ρίχνουμε τους κρόκους, τα τυριά, αλάτι- πιπέρι, μοσχοκάρυδο, το μπέικον αφού προηγουμένως το έχουμε τσιγαρίσει λίγο σε αντικολλητικό τηγάνι (άνευ λιπαρής ουσίας) και ανακατεύουμε καλά. 

Προσθέτουμε το μπρόκολο και τέλος χτυπάμε τα ασπράδια από τα αυγά σε σφιχτή μαρέγκα και τα ρίχνουμε ανακατεύοντας με ελαφριές κινήσεις για να ενσωματωθεί στο μίγμα του σουφλέ.

Στο βουτυρωμένο μας πυρέξ στρώνουμε μια στρώση τα μισά λαζάνια, και από πάνω το μισό μίγμα του σουφλέ, πασπαλίζουμε με λίγο παρμεζάνα και στρώνουμε τα άλλα μισά λαζάνια και το υπόλοιπο σουφλέ.

Πασπαλίζουμε με την υπόλοιπη παρμεζάνα και ψήνουμε το σουφλέ για 40-45 λεπτά μέχρι να φουσκώσει και να ροδίσει. Σερβίρετε αμέσως.

Λίγα μυστικά ακόμα

Μπορείτε να το βάλετε και σε ατομικά σκεύη για σουφλέ, όπως και μπορείτε να κάνετε τους δικούς σας πειραματισμούς με τα τυριά. 
Εγώ αυτή τη φορά ανακάτεψα και φουντίτσες κουνουπιδιού.

 Εάν η κρέμα είναι σφικτή, προσθέσετε λίγο γάλα εβαπορέ ή λίγη κρέμα γάλακτος.

Mega Menu

blogger
© all rights reserved
made with by templateszoo