Υλικά
250 γραμμάρια μπισκότα της επιλογής σας
100 γραμμάρια βούτυρο
500 γραμμάρια τυρί κρέμα
ξύσμα πορτοκαλιού
100 γραμμάρια ζάχαρη άχνη
200 ml κρέμα γάλακτος
1 βανίλια
Εκτέλεση
Λιώνουμε το βούτυρο στο φούρνο μικροκυμάτων. Βάζουμε τα μπισκότα στα μαχαίρια ώστε να γίνουν πούδρα, ρίχνουμε το βούτυρο και συνεχίζουμε να χτυπάμε μέχρι να γίνει ομογενές μίγμα. Σε ένα ταψί 20 εκατοστών απλώνουμε το μίγμα με τη σπάτουλα και φτιάχνουμε τη βάση για το cheesecake. Μόλις τελειώσουμε το βάζουμε στο ψυγείο να παγώσει.
Στο μίξερ βάζουμε το τυρί κρέμα, το ξύσμα, τη ζάχαρη και τη βανίλια και χτυπάμε μέχρι να έχουμε ένα αφράτο αποτέλεσμα. Στη συνέχεια προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος και συνεχίζουμε το χτύπημα μέχρι να έχουμε μια κρέμα.
Βγάζουμε τη βάση από το ψυγείο, ρίχνουμε την κρέμα από πάνω, την απλώνουμε και ξαναβάζουμε το cheesecake στο ψυγείο για 3 με 4 ώρες.
Tip: Μόλις το cheesecake μας παγώσει και πριν το σερβίρετε μπορείτε να συμπληρώσετε από πάνω ένα σιρόπι της επιλογής σας πχ καραμέλα ή φράουλα, φρούτα, μπισκότα, ξύσμα σοκολάτας ή ότι άλλο αρέσει σε εσάς και την παρέα σας.
Δεν υπάρχουν σχόλια
Δημοσίευση σχολίου