Οι πιπεριές σύμφωνα με τους επιστήμονες κρύβουν μέσα τους τα κατάλληλα θρεπτικά συστατικά που απαιτούνται όχι μόνο για την πρόληψη εμφάνισης των ρυτίδων, αλλά και για την αύξηση της παραγωγής κολλαγόνου, που μειώνεται καθώς μεγαλώνουμε.
Και όπως επισημαίνει το Stylecraze, εάν τρώμε τις πολύχρωμες πιπεριές, παίρνουμε επίσης μια ώθηση αντιοξειδωτικών που βοηθούν στην καταπολέμηση των ελεύθερων ριζών, οι οποίες προέρχονται από τους ρύπους του αέρα και μπορούν να προκαλέσουν πρόωρη γήρανση ή ακόμα και καρκίνο.
Η κατανάλωση κόκκινων πιπεριών αυξάνει τη Β καροτίνη και τη βιταμίνη C
Σύμφωνα με το Healthline, οι κόκκινες πιπεριές και - σε μικρότερο βαθμό - οι κίτρινες πιπεριές, είναι γεμάτες τόσο με β-καροτίνη όσο και με βιταμίνη C.
Η β-καροτίνη μοιάζει με το φυσικό αντιηλιακό της φύσης.
Βοηθά στην πρόληψη της υποβάθμισης των κυττάρων και των ζημιών που προκαλούνται από τις ακτίνες UVA και UVB, ενώ ταυτόχρονα βοηθά στην πρόληψη των ρυτίδων. Είναι σημαντικό να σημειωθεί, ωστόσο, ότι η απλή κατανάλωση τροφίμων με υψηλή περιεκτικότητα σε β-καροτίνη από μόνη της δεν αρκεί για να προστατεύσει το δέρμα μας από την επιβλαβή έκθεση στον ήλιο.
Πρέπει να φοράμε απαραίτητα ένα καθημερινό αντηλιακό -χειμώνα και καλοκαίρι- το οποίο θα προστατεύει την επιδερμίδα μας πλήρως.
Η Β-καροτίνη μετατρέπεται επίσης από το σώμα μας σε βιταμίνη A. Η εκπληκτική αυτή βιταμίνη εξαλείφει τις ρυτίδες διεγείροντας την παραγωγή κολλαγόνου και ελαστίνης.
Οι πιπεριές είναι επίσης γεμάτες με βιταμίνη C, μια βιταμίνη που αποτελεί ζωτικής σημασίας για την παραγωγή κολλαγόνου. Έτσι, όπως αντιλαμβάνεσαι οι πιπεριές κάνουν θαύματα σε διπλό βαθμό
Δεν υπάρχουν σχόλια
Δημοσίευση σχολίου