Slider

Γαλοπούλα γεμιστή με τυρί, μπέικον και πιπεριές



Μια καλή συνταγή για γαλοπούλα γεμιστή. Εδώ γεμίζουμε τη γαλοπούλα μας με κεφαλογραβιέρα, μπέικον και πιπεριές και τη σερβίρουμε με πατατούλες φούρνου. 


Υλικά συνταγής

1 μικρή γαλοπούλα γύρω στα 3 κιλά

750 γρ. κεφαλογραβιέρα τριμμένη

2 πράσινες πιπεριές ψιλοκομμένες

100 γρ. μπέικον

2 σκελίδες σκόρδου

δεντρολίβανο

1 ποτήρι λευκό ξηρό κρασί

Λίγο σκορδοπίπερο (θα το βρείτε στο σούπερ μάρκετ)

Φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Μαργαρίνη για το γαρνίρισμα

1 κιλό πατάτες μικρές στρογγυλές


Εκτέλεση συνταγής

Αν έχετε πάρει κατεψυγμένη γαλοπούλα πρέπει να την έχετε βγάλει από το ψυγείο από την προηγούμενη μέρα για να έχει αποκτήσει θερμοκρασία. 

Αν η γαλοπούλα είναι φρέσκια αλλά ήταν στο ψυγείο, και πάλι βγάλτε την απ’ το ψυγείο, 2-3 ώρες πριν μαγειρευτεί. 

Θέλουμε να μπει το πουλερικό στο φούρνο με θερμοκρασία περιβάλλοντος σε όλο της το σώμα. Αυτό είναι πολύ σημαντικό για να παραμείνει η γαλοπούλα μας ζουμερή χωρίς να ξεραθεί το εξωτερικό στο ψήσιμο.


Πλένουμε τη γαλοπούλα, τη σκουπίζουμε εσωτερικά και εξωτερικά και την αλείφουμε με μαργαρίνη. Πασπαλίζουμε με πιπεράκι φρέσκο.


Κόβουμε τις σκελίδες σκόρδου σε μικρές φετούλες και τις μπήγουμε μαζί με το δεντρολίβανο μέσα στο ψαχνό και τα μπούτια της γαλοπούλας.


Βάζουμε στην κοιλιά της γαλοπούλας το τυρί ανακατεμένο με το ψιλοκομμένο μπέικον, τις πιπεριές και σκορδοπίπερο και τη ράβουμε.

Προθερμαίνουμε το φούρνο μας στους 180 βαθμούς.

Βάζουμε τη γαλοπούλα σε σακούλα ψησίματος και δίπλα τις πατάτες.

Περιχύνουμε με τη μαργαρίνη και το κρασί, κλείνουμε τη σακούλα και την τρυπάμε σε δύο τρία σημεία με οδοντογλυφίδα.

Ψήνουμε τη γαλοπούλα για δυόμιση ώρες στους 180 βαθμούς. Προσοχή, αποφεύγουμε να ανοίγουμε το φούρνο σε αυτό το διάστημα. Είναι σημαντικό η θερμοκρασία να παραμένει σταθερή.

Μετά τις δυόμιση ώρες, αν θέλουμε πιο τραγανή πέτσα, βγάζουμε τη σακούλα και ψήνουμε τη γαλοπούλα για άλλα 10-20 λεπτά, για να ροδίσει η πέτσα της όσο θέλουμε.

Σε κάθε περίπτωση, όταν βγάλουμε τη γεμιστή γαλοπούλα μας από το φούρνο, δεν την κόβουμε κατευθείαν! 

Αντίθετα, την αφήνουμε σκεπασμένη για 20-30 λεπτά να ξεκουραστεί. 

Αυτή η ξεκούραση προτείνεται για κάθε είδος κρέατος, ώστε να μην χάνει το ψαχνό τους χυμούς του αλλά και γιατί σε αυτό το διάστημα το κρέας στο εσωτερικό του συνεχίζει να ψήνεται για λίγο παρότι είναι εκτός φούρνου, λόγω της θερμοκρασίας που έχει αναπτύξει! 

Με αυτόν τον τρόπο, το κρέας της γαλοπούλας μας αποκτά ενιαία θερμοκρασία παντού που βαθμιαια πέφτει. Σε αυτό το σημείο, οι ιστοί του κρέατος κλείνουν συγκρατώντας μέσα τους τα υγρά. Έτσι έχουμε τη πιο ζουμερή και μαλακή γαλοπούλα!


Σερβίρουμε τη ζουμερή γαλοπούλα μας με τη γέμιση της και τις πατάτες.    

*Αντί για σακούλα ψησίματος, μπορείτε να δοκιμάσετε να ψήσετε τη γαλοπούλα και σε αλουμινόχαρτο. Πάρτε δύο μεγάλα μακρόστενα κομμάτια αλουμινόχαρτου, ενώστε τα σε σχήμα σταυρού, βάλτε την γαλοπούλα στη μέση και κλείστε το αλουμινόχαρτο από πάνω, ερμητικά αλλά και προσεκτικά ώστε να μην ακουμπάει στο πουλερικό.

 

ΔΕΣ ΚΑΙ ΚΑΝΕ LIKE ΣΤΗ ΣΕΛΙΔΑ ΜΑΣ ΣΤΟ FACEBOOK!

0

Δεν υπάρχουν σχόλια

Δημοσίευση σχολίου

Mega Menu

blogger
© all rights reserved
made with by templateszoo