Υλικά:
• 1 κιλό μοσχάρι
• αλάτι
• πιπέρι
• 2 κ.σ. ελαιόλαδο
• 2 σκελ. σκόρδο
• 2 φύλλα δάφνης
• χυμό, από 1 λεμόνι
• φλούδες, από 1 λεμόνι
• 50 γρ. κρασί λευκό
• 1 1/2 λίτρο νερό
• 1 κολοκύθι
• 1 γλυκοπατάτα
• 2 καρότα
• 2 ντομάτες
• 5 κουτ. σούπας τραχανά
• Λίγη σελινόριζα
Εκτέλεση:
• Τοποθετούμε μία κατσαρόλα σε δυνατή φωτιά για να κάψει.
• Κόβουμε το μοσχάρι σε μικρά κομμάτια. Προσθέτουμε αλάτι, πιπέρι.
• Βάζουμε 2 κ.σ. ελαιόλαδο στην κατσαρόλα και μεταφέρουμε τα κομμάτια από το κρέας. Σοτάρουμε μέχρι να πάρει χρώμα.
• Προσθέτουμε τα σκόρδα, τα φύλλα δάφνης και τις φλούδες λεμονιού.
• Σβήνουμε με το κρασί και προσθέτουμε τον χυμό από το λεμόνι.
• Μόλις εξατμιστεί το κρασί, βάζουμε το νερό, καλύπτουμε με το καπάκι και βράζουμε για 1 ½ ώρα.
• Στη συνέχεια, προσθέτουμε τα λαχανικά, τις ντομάτες και τη σέλινοριζα. Καλύπτουμε ξανά με το καπάκι και σιγοβράζουμε για 20-30 λεπτά.

Δεν υπάρχουν σχόλια
Δημοσίευση σχολίου