Υλικά:
• 1 πακέτο κριθαράκι χοντρό
• 2 κρεμμύδια
• 3 σκελίδες σκόρδο
• 1 πακέτο φρέσκα μανιτάρια πορτομπέλο
• 2 ντομάτες
• 50 γρ βούτυρο
• 100 γρ παρμεζάνα
• λίγο μαϊντανό λίγο θυμάρι και δεντρολίβανο
• 120 γρ λευκό κρασί
Εκτέλεση:
Καθαρίζουμε τα μανιτάρια και αφαιρούμε τα ποδαράκια.
Κόβουμε σε χοντρά κομμάτια το κρεμμύδι και καθαρίζουμε το σκόρδο.
Σοτάρουμε σε μια κατσαρόλα, με λίγο ελαιόλαδο, το κρεμμύδι, το σκόρδο, το θυμάρι, το δεντρολίβανο και τα ποδαράκια από τα μανιτάρια.
Ψιλοκόβουμε τις ντομάτες και τις βάζουμε στην κατσαρόλα.
Σβήνουμε με 1 1/2 λίτρο νερό και βράζουμε μέχρι να μαλακώσουν.
Σουρώνουμε και κρατάμε το ζωμό.
Κόβουμε τα φρέσκα μανιτάρια και τα σωτάρουμε με ελαιόλαδο μαζί με το κριθαράκι.
Μόλις πάρουν χρώμα, τα σβήνουμε με το κρασί και μετά ρίχνουμε σιγά σιγά το ζωμό που έχουμε κρατήσει.
Αυτή η διαδικασία γίνεται μέχρι το κριθαράκι να είναι έτοιμο.
Τραβάμε την κατσαρόλα από το μάτι, ρίχνουμε το βούτυρο και την παρμεζάνα, και ανακατεύουμε μέχρι να χυλώσει.
Δοκιμάζουμε, προσθέτουμε τον μαϊντανό, αλάτι, πιπέρι και σερβίρουμε.
Δεν υπάρχουν σχόλια
Δημοσίευση σχολίου