Slider

Φτιάξτε τον πιο διάσημο πουρέ πατάτας του κόσμου

Δευτέρα 24 Αυγούστου 2020

Η συνταγή για τον τέλειο πουρέ πατάτας από τον θρυλικό «σεφ του αιώνα» Ζοέλ Ρομπισόν.

Ο «σεφ του αιώνα» Ζοέλ Ρομπισόν, ο πιο πολυβραβευμένος σεφ από τον διεθνή γαστρονομικό Michelin, που μεταξύ άλλων χαρακτηρίστηκε «μαγειρική ιδιοφυΐα», ήταν από τους μάγειρες που επηρέασαν σημαντικά τον κόσμο της γαστρονομίας.

Το 1983 οι New York Times περιέγραψαν το συγκεκριμένο πιάτο ως «τον πουρέ της πατάτας που θα έκανε τη γιαγιά μας να κλαίει από φθόνο». 

Η συνταγή

Υλικά
1 κιλό πατάτες 
250γρ. Κρύο βούτυρο, σε μικρούς κύβους
250ml γάλα
αλάτι και πιπέρι όσο χρειάζεται

Εκτέλεση
Βράζετε τις πατάτες σε αλατισμένο νερό για 25 λεπτά χωρίς να τις ξεφλουδίσετε και τις κατεβάζετε από τη φωτιά μόλις μαλακώσουν.
Αφήνετε τις πατάτες να κρυώσουν καλά πριν αφαιρέσετε τη φλούδα.
Ξεπλένετε μια κατσαρόλα αφήνοντας όμως μια μικρή ποσότητα νερού σε αυτή. Προσθέτετε το γάλα και το βάζετε σε χαμηλή φωτιά αφήνοντάς το να ζεσταθεί σιγά σιγά.
Καθαρίζετε τις πατάτες και τις περνάτε από το μύλο του πουρέ χρησιμοποιώντας το εξάρτημα με τις πιο μικρές τρύπες.
Ζεσταίνετε σε μια κατσαρόλα τις πατάτες σε μέτρια φωτιά για να αφαιρέσετε την περίσσεια υγρασία. Θέλουμε να είναι στεγνές.
Χαμηλώνετε στο ελάχιστο τη φωτιά και σταδιακά προσθέτετε στις πατάτες τους κύβους κρύου βουτύρου ανακατεύοντας. Πρέπει να ανακατέψετε τις πατάτες πολύ καλά για να είναι το τελικό αποτέλεσμα κρεμώδες.
Όταν το βούτυρο έχει ενσωματωθεί στις πατάτες καλά, προσθέτετε το ζεστό -όχι καυτό- γάλα και ανακατεύετε γρήγορα και δυνατά για να γίνει το μίγμα απαλό.

ΔΕΣ ΚΑΙ ΚΑΝΕ LIKE ΣΤΗ ΣΕΛΙΔΑ ΜΑΣ ΣΤΟ FACEBOOK!
0

Δεν υπάρχουν σχόλια

Δημοσίευση σχολίου

Mega Menu

blogger
© all rights reserved
made with by templateszoo