Η μπαλοτίνα είναι μια μαγειρική τεχνική που ακούμε όλο και πιο συχνά τα τελευταία χρόνια, όμως τι είναι μια μπαλοτίνα, πως μπορούμε να την κάνουμε κι εμείς και που θα μας φανεί χρήσιμη;
Ας ξεκινήσουμε από τον ορισμό της, η μπαλοτίνα είναι ένα κομμάτι κρέατος, παραδοσιακά ήταν κοτόπουλο (κυρίως μπούτι), πάπια ή κάποιο πουλερικό, ξεκοκαλισμένο, γεμισμένο με κάποια γέμιση και στη συνέχεια δεμένο σε κυλινδρικό σχήμα, σαν λουκάνικο. Στη συνέχεια η μπαλοτίνα σαν τεχνική επεκτάθηκε και στα υπόλοιπα είδη κρέατος και ακόμα και σε ψάρι, βασική προϋπόθεση είναι να έχετε φιλετάρει το κρέας ή το ψάρι που θα χρησιμοποιήσετε για να τυλίξετε την μπαλοτίνα σας.
Συνήθως τις μπαλοτίνες τις τυλίγουμε σε μεμβράνη και τις βράζουμε για 20-25 λεπτά σε μια κατσαρόλα με νερό. Στη συνέχεια λύνουμε την μπαλοτίνα και την τελειώνουμε είτε στο τηγάνι είτε στον φούρνο. Μπορείτε να κρατήσετε την μπαλοτίνα ατόφια ή να την κόψετε σε φέτες και στη συνέχεια να την σοτάρετε.
Στις κουζίνες του εξωτερικού η γέμιση της μπαλοτίνας είναι κάποιο είδος κρέατος σε μορφή κιμά διαφορετικό από αυτό που χρησιμοποιούμε για να το τυλίξουμε, έτσι λοιπόν η μπαλοτίνα "παντρεύει" 2 είδη κρέατος όπως πχ κοτόπουλο και μοσχάρι. Παρόλα αυτά μπορείτε να χρησιμοποιήσετε στην μπαλοτίνα μόνο ένα είδος κρέατος και να φτιάξετε μια διαφορετική εκδοχή του παραδοσιακού ρολού.
Η μπαλοτίνα έχει το πλεονέκτημα ότι σε αντίθεση με το κλασικό ρολό θα κρατήσει ζουμερό το ρολό και δεν θα ξεραθεί, αφήνοντας όλες τις γεύσεις αναλλοίωτες ακόμα και όταν κρυώσει.
ΔΕΣ ΚΑΙ ΚΑΝΕ LIKE ΣΤΗ ΣΕΛΙΔΑ ΜΑΣ ΣΤΟ FACEBOOK!
Δεν υπάρχουν σχόλια
Δημοσίευση σχολίου