Έχεις σκεφτεί ποτέ να φτιάξεις τυρί στο σπίτι. Είναι κάτι πραγματικά πολύ εύκολο και καθόλου χρονοβόρο.
Φυσικά μιλάμε για φρέσκο σπιτικό τυρί, τύπου ανθότυρο και όχι για κάποιο τυρί με έντονη γεύση.
Θα χρειαστείς:
1 λίτρο γάλα ( πλήρες)
χυμό από ένα λεμόνι (σουρωμένο)
αλάτι στη μύτη του κουταλιού αν θέλεις
Εκτέλεση
Σε μια κατσαρόλα μέτρια ρίξε το γάλα να ζεσταθεί άλλα όχι να βράσει.
Πρόσθεσε το χυμό λεμονιού και ανακάτευε με μια κουτάλα.
Κατέβασε από την φωτιά και ανακάτευε .
Θα παρατηρήσεις ότι το γάλα έχει αρχίσει να χωρίζει.
Σκέπασε ένα σουρωτήρι με μια καθαρή λινή πετσέτα ή αν έχεις τουλπάνι ακόμα καλύτερα!
Ρίξε μέσα το χωρισμένο γάλα και περίμενε για λίγο να κρυώσει.
Στύψε το τυρί σου μέσα στην πετσέτα, στριφογυρνώντας την και άφησέ το να κρυώσει καλά.
Το τυρί σου είναι έτοιμο για φάγωμα!
Το τυρί αυτό μπορείς να το αποθηκεύσεις σε πολύ καλά κλεισμένο δοχείο.
Δεν υπάρχουν σχόλια
Δημοσίευση σχολίου