Slider

ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΑΤΙΚΟΣ ΧΥΜΟΣ ΜΗΛΟΥ


Κανέλα, πορτοκάλι και τζίντζερ θα βράσουν μέσα σε χυμό μήλου και θα αφήσουν το άρωμά τους όχι μόνο στο ζεστό ρόφημα αλλά και σε ολόκληρο το σπίτι. 

Υλικά 
2 λίτρα χυμός μήλου ( έτοιμος)
1 πορτοκάλι μέτριο, καθαρισμένο και κομμένο σε λεπτές ροδέλες
2-3 εκ. φρέσκο τζίντζερ
2 αστεροειδής γλυκάνισους
3 ξυλάκια κανέλας
1 κουταλιά καστανή ζάχαρη

500 ml gingel ale (Μπύρα πιπερόριζας ή τζιτζιμπύρα) (προαιρετικά)

Σε μια μεγάλη κατσαρόλα βάλε το χυμό μήλου και ρίξε τζίντζερ, πορτοκάλι, κανέλα, γλυκάνισο και τέλος τη ζάχαρη. 
Άσε τα υλικά να μουλιάσουν και αρωματίσουν το χυμό μήλου για 1 1/2 ώρα και μετά βάλε την κατσαρόλα στη φωτιά μέχρι να αχνίσει. 
Προσοχή δεν θέλουμε να βράσει!!! 
Μόλις αχνίσει τον σερβίρουμε σε φλυτζάνι και απόλαμβάνουμε τη ζεστασιά του!!!


Ζεστό:   Μπορούμε να το πειράξουμε λίγο βάζοντας μια σταλιά Calvados ή οποιοδήποτε κονιάκ!

Κρύο: Βάλε σε μια μεγάλη σουπιέρα τον μηλοχυμό και ρίξε μέσα μισό λίτρο gingel ale για να τον κάνεις πιο γιορτινό!

0

Δεν υπάρχουν σχόλια

Δημοσίευση σχολίου

Mega Menu

blogger
© all rights reserved
made with by templateszoo