Κανέλα, πορτοκάλι και τζίντζερ θα βράσουν μέσα σε χυμό μήλου και θα αφήσουν το άρωμά τους όχι μόνο στο ζεστό ρόφημα αλλά και σε ολόκληρο το σπίτι.
Υλικά
2 λίτρα χυμός μήλου ( έτοιμος)
1 πορτοκάλι μέτριο, καθαρισμένο και κομμένο σε λεπτές ροδέλες
2-3 εκ. φρέσκο τζίντζερ
2 αστεροειδής γλυκάνισους
3 ξυλάκια κανέλας
1 κουταλιά καστανή ζάχαρη
500 ml gingel ale (Μπύρα πιπερόριζας ή τζιτζιμπύρα) (προαιρετικά)
Σε μια μεγάλη κατσαρόλα βάλε το χυμό μήλου και ρίξε τζίντζερ, πορτοκάλι, κανέλα, γλυκάνισο και τέλος τη ζάχαρη.
Άσε τα υλικά να μουλιάσουν και αρωματίσουν το χυμό μήλου για 1 1/2 ώρα και μετά βάλε την κατσαρόλα στη φωτιά μέχρι να αχνίσει.
Προσοχή δεν θέλουμε να βράσει!!!
Μόλις αχνίσει τον σερβίρουμε σε φλυτζάνι και απόλαμβάνουμε τη ζεστασιά του!!!
Ζεστό: Μπορούμε να το πειράξουμε λίγο βάζοντας μια σταλιά Calvados ή οποιοδήποτε κονιάκ!
Κρύο: Βάλε σε μια μεγάλη σουπιέρα τον μηλοχυμό και ρίξε μέσα μισό λίτρο gingel ale για να τον κάνεις πιο γιορτινό!
Δεν υπάρχουν σχόλια
Δημοσίευση σχολίου