Το Γλάσο Ρουαγιάλ είναι ένα γλάσο που όταν στεγνώσει γίνεται σκληρό και γυαλιστερό.
Αυτό το απλό γλάσο χρησιμοποιείται σαν επικάλυψη σε κέικ, κουλουράκια, μπισκότα και άλλα γλυκά.
Υλικά για το γλάσο ρουαγιάλ:
1 φλιτζάνι του τσαγιού ζάχαρη άχνη και επιπλέον 2 κουταλιές της σούπας,
1 κουταλάκι του γλυκού χυμός λεμονιού,
1 ασπράδι αυγού ή αντί για το ασπράδι βάλτε ανθόνερο ή ροδόνερο 3 κουταλιές σούπας.
Εκτέλεση:
Χτυπάτε στο μίξερ το ασπράδι του αυγού με το 1 φλιτζάνι ζάχαρη άχνη και το χυμό του λεμονιού.
Προσθέτετε κατόπιν επιπλέον 2 κουταλιές της σούπας ζάχαρη άχνη, για να αποκτήσει το γλάσο τη σωστή πυκνότητα.
Απλώνετε το γλάσο στα γλυκίσματά σας.
Αν θέλετε χρωματιστό γλάσο, προσθέτετε δυο-τρεις σταγόνες χρώμα ζαχαροπλαστικής.
Tip. Αν αποφεύγετε για ευνόητους λόγους τα ωμά αυγά, προμηθευτείτε παστεριωμένο ασπράδι αυγού που πλέον το βρίσκει κανείς σε όλα τα σούπερ μάρκετ και παντοπωλεία. Στην προκειμένη περίπτωση θα χρησιμοποιήσετε περίπου 30 γρ.
Δεν υπάρχουν σχόλια
Δημοσίευση σχολίου