Υλικά
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
1 πράσο ψιλοκομμένο
2 καρότα ψιλοκομμένα
1 κονσέρβα αποφλοιωμένα ντοματάκια
100 ml κρασί
400 γραμμάρια φακές πλυμμένες
600 ml νερό
150 γραμμάρια χωριάτικα λουκάνικα κομμένα σε ροδέλες
Εκτέλεση
Σε μια κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά βάζετε το λάδι να κάψει και σοτάρετε το σκόρδο, το πράσο, το καρότο και το κρεμμύδι μέχρι να μαλακώσουν. Προσθέστε την ντομάτα και μετά από λίγα λεπτά το κρασί και μαγειρέψτε μέχρι να εξατμιστεί περίπου το μισό.
Στη συνέχεια προσθέστε το νερό και τις φακές και βράστε για 25 λεπτά. Αμέσως μετά προσθέστε τα λουκάνικα και μαγειρέψτε για άλλα περίπου 20 λεπτά μέχρι να είναι έτοιμα.
Δεν υπάρχουν σχόλια
Δημοσίευση σχολίου