Ένα λαχταριστό γλύκισμα με αγνά υλικά που συνδυάζονται εκπληκτικά μεταξύ τους σε ένα πεντανόστιμο αποτέλεσμα.
Υλικά
1 ζύμη σφολιάτα
5 μήλα ψιλοκομμένα
3 κουτ.σούπας βούτυρο
3 κουτ.σούπας ζάχαρη
2 κουτ.σούπας καρύδια κομμένα
1 κουτ. σούπας σταφίδες
Λίγη κανέλα και λίγη ζάχαρη άχνη
Κονιάκ
Εκτέλεση:
Σε μια κατσαρόλα λιώνουμε το βούτυρο και προσθέτουμε τη ζάχαρη
Προσθέτουμε τα μήλα και ανακατεύουμε
Προσθέτουμε στις σταφίδες, τα καρύδια, την κανέλα και λίγο κονιάκ
Αποσύρουμε από τη φωτιά
Βάζουμε τη σφολιάτα σε ένα ταψί και βάζουμε κατά μήκος και στο κέντρο τη γέμιση
Κόβουμε τη ζύμη που δεν έχει γέμιση σε λωρίδες και σκεπάζουμε διαγώνια και από τις δύο πλευρές τη γέμιση
Έτσι θα έχουμε το σχήμα με τις πλεξούδες
Ψήνουμε στους 200 για 20 λεπτά
Σερβίρουμε με κανέλα και άχνη ζάχαρη.
Δεν υπάρχουν σχόλια
Δημοσίευση σχολίου