Slider

ΑΥΓΑ ΜΕ ΠΟΛΥΧΡΩΜΕΣ ΠΙΠΕΡΙΕΣ


Υλικά
¼ κ.γλ. κύμινο 
¼ κούπας ελαιόλαδο 
1 μεγάλο κρεμμύδι, κομμένο σε λεπτά φετάκια
1 κόκκινη ή πορτοκαλί πιπεριά, κομμένη σε λωρίδες
1 κίτρινη πιπεριά, κομμένη σε λωρίδες
2 κ.γλ. ζάχαρη
1 δαφνόφυλλο
3 κλωναράκια φρέσκο θυμάρι 
2 κ.σ. φρέσκο μαϊντανό, ψιλοκομμένο
2 κ.σ. φρέσκο κόλιανδρο, ψιλοκομμένο
3 ώριμες ντομάτες, ξεφλουδισμένες και κομμένες σε κύβους 
¼ − ½ κούπα νερό 
4 αυγά
αλάτι
πιπέρι
λίγο ψιλοκομμένο μαϊντανό, για το γαρνίρισμα

Εκτέλεση
Σε ένα μεγάλο τηγάνι βάζουμε το λάδι και το κρεμμύδι και σοτάρουμε για 5 λεπτά ακόμα. Προσθέτουμε τις πιπεριές, τη ζάχαρη και τα μυρωδικά (το δαφνόφυλλο, το θυμάρι, το μαϊντανό και τον κόλιανδρο) και συνεχίζουμε το σοτάρισμα, σε δυνατή φωτιά, μέχρι να πάρουν ωραίο χρώμα, περίπου 5−10 λεπτά.

Χαμηλώνουμε τη φωτιά και προσθέτουμε τις ντομάτες, το κίμινο, το αλάτι και πιπέρι. 
Μαγειρεύουμε για 15 λεπτά, μέχρι να λιώσουν οι ντομάτες και να συμπυκνωθεί η σάλτσα, προσθέτοντας νερό όποτε χρειάζεται. 
Δοκιμάζουμε και, αν χρειάζεται, προσθέτουμε αλάτι.

Αφαιρούμε το δαφνόφυλλο και χαμηλώνουμε τη φωτιά στο ελάχιστο. 

Σπάμε προσεχτικά μέσα στην σάλτσα τα αυγά φροντίζοντας να μη διαλυθεί ο κρόκος. 
Αλατοπιπερώνουμε ελαφρά, σκεπάζουμε το τηγάνι με ένα καπάκι και αφήνουμε τα αυγά να ψηθούν για 10−12 λεπτά, σε  χαμηλή φωτιά, μέχρι να πήξουν ελαφρά τα ασπράδια και να μελώσουν οι κρόκοι.

Πασπαλίζουμε με ψιλοκομμένο μαϊντανό και σερβίρουμε αμέσως με φρέσκο ή φρυγανισμένο ψωμί. 
0

Δεν υπάρχουν σχόλια

Δημοσίευση σχολίου

Mega Menu

blogger
© all rights reserved
made with by templateszoo