Υλικά
1 φλιτζάνι του τσαγιού ζάχαρη
1 φλιτζάνι του τσαγιού βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
1/2 φλιτζάνι του τσαγιού γάλα
3 βανίλιες
1 αυγό
3 1/2 φλυτζάνια του τσαγιού αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 κουταλάκι του γλυκού baking powder
1/4 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
2 κουταλάκια της σούπας χυμό ρόδι
2 κουταλάκια της σούπας σκληρές καραμέλες κοπανισμένες
Εκτέλεση
Σε ένα μπολ ανακατέψτε τη ζάχαρη, το βούτυρο, το γάλα και την βανίλια.
Προσθέστε το αλεύρι, το baking powder και το αλάτι. Χωρίστε τη ζύμη στα δύο, ρίξτε το χυμό ρόδι στη μισή για να χρωματιστεί, σκεπάστε και βάλτε τις στο ψυγείο για 4 ώρες.
Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180 βαθμούς. Αλευρώστε τον πάγκο σας.
Για να φτιάξετε τα μπαστουνάκια θα πρέπει να φτιάξετε πλεξούδα με ένα κομμάτι από την λευκή και ένα από την χρωματισμένη ζύμη.
Οι ζύμες που θα τυλίξετε πρέπει να έχουν μήκος περίπου 10 πόντους και πάχος 1.
Μόλις πλέξετε τα μπατουνάκια σας, καμπυλώστε το ένα άκρο για να πάρει το επιθυμητό σχήμα.
Ψήστε για 10 περίπου λεπτά, μέχρι να πάρουν χρώμα.
Σε ένα μπολάκι ανακατέψτε τις σπασμένες καραμέλες με μια κουταλιά της σούπας ζάχαρη τη στιγμή που θα βγάλετε τα μπαστουνάκια από το φούρνο πασπαλίστε τα με το μίγμα που φτιάξατε και αφήστε τα για 30 λεπτά να κρυώσουν.
ΔΕΣ ΚΑΙ ΚΑΝΕ LIKE ΣΤΗ ΣΕΛΙΔΑ ΜΑΣ ΣΤΟ FACEBOOK!
Δεν υπάρχουν σχόλια
Δημοσίευση σχολίου