Υλικά
Για την ζύμη
150 ml γάλα σε θερμοκρασία δωματίου
2 κουταλιές της σούπας ζάχαρη
1 φακελάκι μαγιά
6 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
2 αυγά
500 γραμμάρια αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1/2 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
80 γραμμάρια σταφίδες
Για την γέμιση
50 γραμμάρια ζάχαρη
2 κουταλιές της σούπας κανέλα
3 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
Εκτέλεση
Σε ένα μπολ ανακατέψτε το γάλα, τη ζάχαρη και την μαγιά και αφήστε το για 10 περίπου λεπτά ώστε να ενεργοποιηθεί η μαγιά.
Στη συνέχεια προσθέστε το ελαιόλαδο και τα αυγά και χτυπήστε τα με το μίξερ, αφού ανακατευτούν καλά προσθέστε το αλεύρι και το αλάτι και ανακατέψτε μέχρι η ζύμη να μην κολλάει στα χέρια.
Μόλις η ζύμη είναι έτοιμη προσθέστε τις σταφίδες και ανακατέψτε μέχρι να απλωθούν σε όλη τη ζύμη.
Καλύψτε το μπολ με μια πλαστική μεμβράνη και αφήστε το για μια ώρα περίπου μέχρι να διπλασιαστεί.
Αλευρώστε τον πάγκο της κουζίνας σας και ανοίξτε τη ζύμη σε ορθογώνιο σχήμα, ανάλογα με το μέγεθος του ταψιού σας, ένα καλό μέγεθος είναι το 25x15 εκατοστά.
Ανακατέψτε τα υλικά της γέμισης και απλώστε την πάνω στη ζύμη σας.
Τυλίξτε την σαν ρολό και τοποθετήστε τη σε λαδομένο ταψί ή φόρμα. Τυλίξτε το ταψί με μεμβράνη και αφήστε το για 30 λεπτά στην άκρη.
Ψήστε για 40 με 50 λεπτά στους 180 βαθμούς.
Δεν υπάρχουν σχόλια
Δημοσίευση σχολίου