Slider

slide 21 to 26 of 11

ΡΙΖΟΤΟ ΜΕ ΚΑΣΤΑΝΟ


Υλικά
50 γραμμάρια βούτυρο βιτάμ
1 πράσο ψιλοκομμένο
250 γραμμάρια ρύζι
100 γραμμάρια λευκό κρασί
800 ml νερό
150 γραμμάρια κάστανα ψημένα, καθαρισμένα και χοντροκομμένα
150 γραμμάρια μπλε τυρί

Εκτέλεση
Σε ένα τηγάνι λιώνετε το μισό βούτυρο, αφού λιώσει το βούτυρο ρίχνετε το πράσο και σοτάρετε μέχρι να μαλακώσει. Στη συνέχεια προσθέτετε το ρύζι και ανακατεύετε καλά μέχρι να καλυφθεί το ρύζι από το βούτυρο. Ρίχνετε το κρασί και το αφήνετε να μαγειρευτεί μέχρι να απορροφήσει περίπου τη μισή ποσότητα από το κρασί. Στη συνέχεια βάζετε σε ένα ταψί το περιεχόμενο του τηγανιού σας, προσθέτετε το νερό, ανακατεύετε ώστε να ομογενοποιηθεί και ψήνετε για περίπου 20 λεπτά στους 180 βαθμούς.

Στο τηγάνι λιώνετε το υπόλοιπο βούτυρο και μόλις αρχίζει να κοχλάζει, προσθέτετε τα κάστανα και τα σοτάρετε μέχρι να αποκτήσουν χρυσό χρώμα. Μόλις βγει το ριζότο από τον φούρνο, προσθέτετε σε αυτό το τυρί, τα κάστανα και ανακατεύετε καλά. Το αφήνετε 5 λεπτά να ομογενοποιηθεί, αλατοπιπερώνετε και σερβίρετε.

Tip: Επειδή το μπλε τυρί έχει μια ιδιαίτερη και έντονη γεύση που σε πολλούς δεν αρέσει, μπορείτε να το αντικαταστήσετε με κάποιο άλλο μαλακό ή ημίσκληρο τυρί της αρεσκείας σας.
0

Δεν υπάρχουν σχόλια

Δημοσίευση σχολίου

Mega Menu

blogger