Υλικά
1 βαζάκι με γλυκό του κουταλιού κεράσι (300 γραμμάρια)
1 κουταλιά της σούπας βιτάμ, σε θερμοκρασία δωματίου
1 κουταλιά της σούπας σιρόπι από το βάζο με το κεράσι
1 1/2 φλιτζάνι του τσαγιού ζάχαρη άχνη
350 γραμμάρια σοκολάτα
Εκτέλεση
Βγάλτε τα κεράσια από το βάζο και απλώστε τα σε χαρτοπετσέτα για να στραγγίξουν
Σε ένα μπολ ρίξτε το βούτυρο και το υγρό από το κεράσι και ανακατέψτε. Σιγά σιγά προσθέστε την άχνη, ανακατεύοντας το μίγμα μέχρι να στερεοποιηθεί και να μην κολλάει στα χέρια.
Με το μίγμα φτιάξτε μπαλάκια, τοποθετώντας ένα κεράσι μέσα σε κάθε μπαλάκι.
Αφού καλύψετε όλα τα κεράσια βάλτε τα στο ψυγείο να παγώσουν και να στεροποιηθούν, μετά από 1 με 2 ώρες περίπου θα είναι έτοιμα.
Μόλις τα γλυκά παγώσουν, λιώστε σε μπελ μαρί τη σοκολάτα και βουτήξτε τα μπαλάκια μέσα στη ρευστή σοκολάτα για να επικαλυφθούν. Για να είναι πιο εύκολο το βούτηγμα στη σοκολάτα καρφώστε τα με το πιρούνι.
Μόλις η σοκολάτα παγώσει έχετε ένα εντυπωσιακό και πεντανόστιμο γλυκό.
Δεν υπάρχουν σχόλια
Δημοσίευση σχολίου