Τα μπισκότα αμαρέττι είναι χαρακτηριστικό γλύκισμα της ιταλικής ζαχαροπλαστικής. Ξεχωρίζουν γιατί είναι τραγανά στο εξωτερικό και μαλακά στο εσωτερικό τους. Είναι πανεύκολα, πεντανόστιμα και εντυπωσιακά.
Υλικά
Ασπράδι από 4 αυγά
340 γραμμάρια ζάχαρη άχνη
340 γραμμάρια αμύγδαλα αλεσμένα
30 ml λικέρ αμαρέττι
αραβοσιτέλαιο
Εκτέλεση
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 170 βαθμούς Κελσίου. Σε ένα μεγάλο μπολ χτυπάμε τα ασπράδια μέχρι να γίνουν μαρέγκα και στην συνέχεια προσθέτουμε την ζάχαρη και τα αμύγδαλα και ανακατεύουμε απαλά προσθέτοντας και το λικέρ μέχρι να έχουμε ένα ενιαίο μίγμα.
Παίρνουμε ένα ταψί και πάνω του βάζουμε χαρτί ψησίματος το οποίο το αλείφουμε με αραβοσιτέλαιο για να μην κολλήσουν τα μπισκότα μας.
Με ένα κουτάλι παίρνουμε από το μίγμα και το ακουμπάμε στο χαρτί φτιάχνοντας μικρά βουναλάκια 2 με 3 εκατοστά και σε απόσταση μεταξύ τους γιατί θα φουσκώσουν στο ψήσιμο.
Ψήνουμε για 15 λεπτά μέχρι να ροδίσουν. Μόλις κρυώσουν μπορείτε να τα πασπαλίσετε με ζάχαρη άχνη για έξτρα νοστιμιά.
Δεν υπάρχουν σχόλια
Δημοσίευση σχολίου