Υλικά
1 1/2 φλιτζ. τσαγ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
4 αβγά
1 1/2 φλιτζ. τσαγ. σκληρή φέτα σε μικρά κυβάκια
1/2 φλιτζ. τσαγ. μαύρες ελιές σε φετάκια
2 κ.σ. ψιλοκομμένη λιαστή ντομάτα
1 κ.σ. θυμάρι
1/2 φλιτζ. τσαγ. γάλα
5 κ.σ. ελαιόλαδο
1 φακελάκι μαγιά σε σκόνη
Αλάτι, πιπέρι
Παρασκευή
Ανάβουμε το φούρνο στους 180°. Λαδώνουμε και αλευρώνουμε μια μακρόστενη φόρμα.
Στεγνώνουμε με χαρτί κουζίνας τη λιαστή ντομάτα. Την ανακατεύουμε με τις ελιές και τη φέτα και τα αλευρώνουμε όλα ελαφρά.
Ανακατεύουμε το αλεύρι με τη μαγιά. Σε άλλο μπολ χτυπάμε τα αβγά με αλάτι, πιπέρι, το θυμάρι, το ελαιόλαδο και το γάλα. Προσθέτουμε το μείγμα στο αλεύρι και ανακατεύουμε με το σύρμα των αβγών, να ενωθεί καλά. Προσθέτουμε τη φέτα με τις ελιές και την ντομάτα και ανακατεύουμε ελαφρά με κουτάλι.
Βάζουμε το μείγμα στη φόρμα και ψήνουμε για 40-45 λεπτά, μέχρι να ροδοκοκκινίσει η επιφάνεια. Το αφήνουμε στη φόρμα μέχρι να γίνει χλιαρό.
Δεν υπάρχουν σχόλια
Δημοσίευση σχολίου