Υλικά: 2 κιλά ακτινίδια, 2 κιλά ζάχαρη, 2 βανίλιες.
Παρασκευή:
Καθαρίζουμε και πλένουμε τα ακτινίδια. Φροντίζουμε να βρούμε μικρά ώστε να μη χρειαστεί να τα κόψουμε, γίνεται πιο όμορφο.
Στη συνέχεια τα τοποθετούμε σε ταψάκι, λεκανίτσα ή ότι έχουμε και τους ρίχνουμε την ζάχαρη από πάνω. Τα βάζουμε στο ψυγείο όλο το βράδυ.
Την επόμενη μέρα τα βάζουμε σε κατάλληλη κατσαρόλα και τα βράζουμε αρχικά για 10 με 15 λεπτά σε σχετικά σιγανή φωτιά.
Προσοχή εάν η φωτιά είναι δυνατή υπάρχει μεγάλος κίνδυνος να ξεχειλίσει απ’ την κατσαρόλα.
Αφού τα αφήσουμε μερικές ώρες μετά την πρώτη βράση, τα ξαναβράζουμε πάντα σε μέτρια και σιγανή φωτιά ακόμη για μια ώρα περίπου μέχρι να δέσει το σιρόπι.
Κατά τη διάρκεια της βράσης μ’ ένα κουτάλι βγάζουμε τον αφρό που δημιουργείται.
Μόλις τα βγάλουμε απ’ τη φωτιά ρίχνουμε τις βανίλιες, τα αφήνουμε να κρυώσουν και τα βάζουμε στη συνέχεια σε γυάλινα βάζα.
Η επιτυχία είναι δεδομένη, ακόμη και αν το φτιάξεις για πρώτη φορά.
την πρωτη φορα τα βραζουμε στο νερο ? η μαζι με την ζαχαρη διευκρινιστε το παρακαλω!
ΑπάντησηΔιαγραφή