Υπέροχο σνίτσελ κοτόπουλου με σάλτσα ντομάτας, τυριά λιωμένα. Όπως και αν το συνοδεύσετε, με πατάτες τηγανιτές, ρύζι, πουρέ, ζυμαρικό αρεσκείας σας, το σίγουρο είναι ότι θα το απολαύσετε.
Υλικά
3/4 φλ. τσαγιού φρυγανιά τριμμένη
1 κ.γ. ανάμεικτα αποξηραμένα βότανα (ρίγανη, θυμάρι, δυόσμο, βασιλικό)
2 κ.σ. παρμεζάνα τριμμένη
1 αυγό
4 μονά φιλέτα στήθη κοτόπουλου
4 κ.σ. ελαιόλαδο
2 ⅓ φλ. τσαγιού σάλτσα ντομάτας για ζυμαρικά
1 ½ φλ. τσαγιού τριμμένα ανάμεικτα τυριά (μοτσαρέλα, λίγη παρμεζάνα, τσένταρ, ένταμ) ή ότι τυρί μαλακό έχετε.
αλάτι πιπέρι
Εκτέλεση
Ετοιμάζετε τη σάλτσα ντομάτας.
Εν τω μεταξύ μέχρι να βράσει, ετοιμάζετε το κοτόπουλο.
Αναμιγνύετε σε ένα ρηχό πιάτο τη τριμμένη φρυγανιά, τα βότανα θρυμματισμένα και τη τριμμένη παρμεζάνα.
Σε άλλο βαθύ πιάτο χτυπάτε το αυγό.
Αλατοπιπερώνετε τα φιλέτα κοτόπουλου, τα περνάτε πρώτα ελαφρώς από το μείγμα φρυγανιάς, μετά από το χτυπημένο αυγό και τέλος πάλι στο μείγμα φρυγανιάς και από τις δύο πλευρές.
Ζεσταίνετε το ελαιόλαδο σε ένα μεγάλο, βαθύ τηγάνι με βαρύ πάτο και σοτάρετε τα στήθη κοτόπουλου και από τις δύο πλευρές για 4 με 6 λεπτά ή μέχρι να ροδίσουν και κάνουν κρούστα.
Χαμηλώνετε τη θερμοκρασία, στο χαμηλό, σκεπάζετε το τηγάνι και σιγοτηγανίζετε το κοτόπουλο για 8-10 λεπτά, γυρίζοντάς το από την άλλη πλευρά στα 4 λεπτά.
Αφαιρείτε τα στήθη από το τηγάνι και τα μεταφέρετε σε πιατέλα.
Ρίχνετε στο τηγάνι την έτοιμη σάλτσα τοποθετείτε από πάνω τα στήθη κοτόπουλου τα πασπαλίζετε με τα τριμμένα τυριά, σκεπάζετε πάλι το τηγάνι και τα αφήνετε για 2-3 λεπτά μέχρι να λιώσουν τα τυριά.
Συνοδεύστε το με πατάτες τηγανιτές, ή πουρέ, ή πιλάφι, ή ζυμαρικό αρεσκείας σας.
Δεν υπάρχουν σχόλια
Δημοσίευση σχολίου